Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blinde Abdul (110) flyktet fra Taliban - nådde Tyskland til fots denne uka

- En fantastisk prestasjon, mener talsmann i tysk politi.

 FLYKTET:   Abdul Quader Azizi (t.v) fotografert sammen med sin seksti år gamle datter. Foto: Tysk Bundespolizei.
FLYKTET: Abdul Quader Azizi (t.v) fotografert sammen med sin seksti år gamle datter. Foto: Tysk Bundespolizei. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 110 år gamle mannen krysset grensen ved Passau i Sør-Tyskland denne uken - godt hjulpet av en stokk og familiemedlemmer som har båret ham på deler av den en måned lange reisen fra Afghanistan. 

Det er den tyske regionavisen  Bayerischer Rundfunk som først omtalte den spesielle flyktningen, som tilsynelatende er både blind og døv. Saken har vakt oppsikt i Tyskland.

- Fantastisk prestasjon Tirsdag ankom familien på ni den tyske byen Deggendorf, hvor de ble registrert av politiet. Den skrøpelige mannen skal ifølge politiet være i godt behold, og hadde ikke behov for noen spesiell helsehjelp. 

Det er mannens seksti år gamle datter som skal ha opplyst at faren er født 1.januar 1905. Det lar seg ikke bekrefte, fordi de ikke har med seg dokumentasjon som kan bekrefte det. 

- Men selv om mannen er 90 år gammel, vil flukten være en fantastisk prestasjon, sier Werner Straubinger i tysk Bundespolizei til avisen. 

Flyktet fra Taliban 110-åringen kommer fra  byen Baghlan i Afghanistan, hvor han og familien har forklart at de er blitt drevet på flukt fra Taliban. Tre andre familiemedlemmer skal ha blitt drept av Taliban tidligere. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!