Blinde barn får ikke skolebøker i tide

Åtte av ti blinde barn har opplevd at punktskriftsbøkene de trenger i undervisningen, har kommet for sent eller ikke blitt levert i det hele tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en fersk undersøkelse som Ipsos har laget for Norges Blindeforbund, som viser at svært mange skolebøker med punktskrift kommer for sent, melder NRK.

- Det er helt uakseptabelt. Dette gjør at man ikke får fulgt med i faget, sier Sverre Fuglerud, informasjons- og samfunnskontakt i Norges Blindeforbund.

Han sier det har skjedd en revolusjon de siste årene, med svært mange skjønnlitterære bøker som er blitt tilgjengelige med punktskrift. Men denne framgangen må også skje for bøker i skolen, mener Fuglerud.

Det er den spesialpedagogiske støttetjenesten for kommuner og fylkeskommuner, Statped, som har ansvaret for at punktskriftsbøkene blir levert i tide, sier avdelingsdirektør Niels-Erik Mathiassen i Statped til kanalen.

- Hvis dette stemmer, så må vi se på de prosedyrene vi har. Vi må ha en dialog med skolene for å prøve å finne ut hva som må forbedres, sier Mathiassen.

(NTB)