Blinde barn i tåregassangrep

Israelsk politi brukte tåregass mot 2000 aktivister som bar nødhjelp utenfor en skole for blinde barn i Jerusalem. - Det var forferdelig for barna, sier lærer Suad Younan (42).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktivistene, som besto av både israelske jøder og arabere, hadde med seg nødhjelp som skulle til Vestbredden. De bar på bannere og ropte at Sharon måtte ut av Ramallah, da de skulle passere en militær kontrollpost i Nord-Jerusalem.

Rett utenfor blindeskolen, der det oppholdt seg 70 barn fra fire til tolv år, avfyrte soldatene tåregass. Lærerne evakuerte barna ned i skolens kjeller.

- Det var forferdelig. Barna var livredde, og siden de er blinde ble frykten tredoblet, sier skolelærer Suad Younan (42) til internasjonale nyhetsbyråer.

Tåregassen drev innover skolen mens politiet brukte batonger for å slå aktivistene tilbake. Younan og de andre ansatte ved skolen prøvde å få ut elevene.

- Vi klarte å snike noen av dem ut fra skoleområdet. Vi klatret over gjerder, hoppet i grøfter og prøvde å få dem hjem. Men 32 av barna er igjen inne på skolen.

Tjue av dem kunne ikke dra hjem fordi foreldrene bor på Vestbredden, der israelske stridsvogner og helikoptre jakter på militante palestinere.

Israelske soldater brukte tåregass da aktivistene ville gjennom kontrollposten for å levere nødhjelp til folk på Vestbredden.