Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blinde byråkrater

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  •  Vi skrev i går om Irina Usanova fra Berlevåg, som UDI vil kaste ut av landet fordi hun ikke lenger har tilknytning til riket. Ekteskapet tok slutt etter vel to måneder. Saken hadde vært kurant om ikke årsaken til at ekteskapet opphørte var at mannen omkom på havet. Enken har hus, jobb og to sønner i Berlevåg. Alle er godt integrert. Et samlet kommunestyre har slått ring om henne. Hele lokalsamfunnet er engasjert på hennes side. For noen dager siden skrev Finnmarken om en tilsvarende historie: I Kirkenes ble en russisk kvinne enke etter noe som synes å være en sykehustabbe. Hun og mannen hadde kjent hverandre i fem år, men vært gift i knapt et halvt år. Også hun skal ut av Norge.
  •  UDI slutter aldri å forbløffe med sine firkantete avgjørelser. Ja da, det finnes regler. Ja da, det finnes forskrifter. Men ingen kan tro at hensikten bak dem er å kaste mennesker ut fra landet fordi de er blitt enker, særlig ikke når lokalsamfunnet vil ha dem der. Det går an å bruke hodet, også i byråkratiet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media