Blinde Frank Traa (58) nektes førerhund fordi kondisen hans er dårlig

STORD/OSLO (Dagbladet): - Det kom som et slag i trynet. Jeg er aller mest skuffet over begrunnelsen, sier Traa til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er jo for å komme meg ut at jeg vil ha førerhund, sier Traa.

For ei uke siden dumpet avslaget fra trygdekontoret ned i postkassa hjemme på Stord. Spent åpnet Frank Traa konvolutten. For snart ti år siden døde hans forrige førerhund, etter sju år.

I avslaget heter det:

«I samråd med faglig utvalg for førerhundspørsmål finner vi at din fysiske form er for dårlig til å kunne være i stand til å gå nok til å klare og vedlikeholde en førerhund sin førertekniske ferdighet. Det er på dette grunnlag krav om stønad til førerhund er avslått.»

Passiv

- Jeg innrømmer at jeg ikke var i så god fysisk form da jeg var på forkurset. Når man blir blind, blir man ganske passiv. Grunnen til at jeg ville ha førerhund igjen er jo nettopp for å kunne komme meg ut, kunne gå tur, uten å måtte være avhengig av ledsager, sier Traa.Etter kurset har han gått tur sammen med en kamerat nesten daglig for å komme i bedre form.

- Hvis jeg hadde hund, ville kondisen blitt enda bedre. Jeg har både venner og familie i nærheten, og da kunne jeg gå og besøke dem når jeg ville.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer