«LANDSMØTETS HØYDEPUNKT»: Blinde Marlana VanHoose sang USAs nasjonalsang under det republikanske landsmøtet natt til tirsdag. Flere som fulgte med på sendinga skriver på Twitter at de mener det var landsmøtets høydepunkt. Video: CNN Vis mer

Blinde Marlana (20) hylles etter denne opptredenen

Samlet et splittet landsmøte. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Marlana VanHoose (20) rørte både publikum og internett da hun sang den amerikanske nasjonalsangen, «The Star-Spangled Banner» , under årets republikanske landsmøte.

Landsmøtets første dag bar preg av en borgerkrigslignende tilstand innad i partiet. Da blant annet flere delegater forlot salen i protest. Samtlige kunne likevel være enige i én ting: at Marlana VanHoose sin opptreden var fantastisk.

Da VanHoose åpnet munnen sin falt salen til ro, og sosiale medier begynte å koke.

- Det spiller ingen rolle hvilken side du er på. Du kan ikke nekte for hvor fantastik Marlana VanHoose sang nasjonalsangen, skriver blant annet en Twitter-bruker.

- Den unge damen leverte en av de beste tolkningene av nasjonalsangen jeg noen sinne har hørt. Brava, skriver en annen.

  • Se video av det flere omtaler som «landsmøtets høydepunkt» øverst i saken.

20-åringen ble født med en virusinfeksjon som gjorde at synsnerven aldri ble utviklet. Viruset, som heter Cytomegalovirus, er et svært vanlig virus som i de fleste tilfeller ikke gir symptomer, men som kan være alvorlig for barn eller andre med nedsatt immunsystem.

Ifølge hennes egen nettside, forventet ikke legene at VanHoose skulle overleve sitt første leveår. Det gjorde hun, og da hun i en alder av to ble diagnostisert med cerebral parese. På samme tid hadde hun lært å spille piano, og begynt å ta sangtimer.

Siden det har hun blitt en anerkjent sanger, og er blitt en gjenganger på sportsarrangementer og politiske samlinger. Her fremfører hun sine egne sanger, gospel og «The Star-Spangled Banner» .