Blinde Oskar (2 mnd) hadde aldri lekt før matfar kom på en genial idé

Videoen av kattungens første lek har nå vunnet «Oscar» og smelter alles hjerter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kattungen Oskar ble født uten øyeepler på en liten gård i den amerikanske delstaten Iowa. Helt blind, uten mulighet til noen gang å kunne se, var ikke mulighetene til et lykkelig katteliv store. Hans første eieren ville også selge ham, og en dag kom instrumentsamler Mick på besøk til gården og fikk hjerte for det lille nøstet.

Nå, halvannet år seinere, er Oskar blitt stor stjerne, sørget for at hans nye matfar har vunnet 15 000 dollar og lever et sorgløst liv med familien sin og bestevennen Klaus.

Alt takket være en video matfar Mick tok dagen etter at Oskar kom til sitt nye hjem.

- Vi holdt Oskar isolert på badet, borte fra vår andre katt, Klaus, de første dagene slik at han kunne få ro og finne seg til rette, forteller Mick til Dagbladet om det magiske øyeblikket han fikk fanget på film.

Micks geniale idé For hvordan aktiviserer man en blind katt? Det var utfordringen til Mick, som plutselig satt med en to måneder gammel katt som var innesluttet og understimulert.

- Oskar hadde aldri hatt en leke før, så jeg ga ham en liten ball med en bjelle inni og begynte å filme for å se hva som skjedde, forklarer Mick.

Det som skjedde har smeltet millioner av hjerter siden. To måneder gamle Oskar skjønner først ikke hva som skjer, før han sakte begynner å leke og utforske verden ved hjelp av ballen som hele tiden ringer og forteller ham om hva som er der ute i det stummende mørk.

- Videoen viser hvordan Oskar klarer å tilpasse seg situasjonen og den viste oss at det vi hadde oppfattet som et alvorlig handicap egentlig ikke var et så stort problem likevel. Etter den dagen vi ga ham den ballen har han vært lykkelig, leken, ved god helse og med en utrolig trang til å utforske.

Årets internettkatt Videoen av Oskar gikk sin seiersgang på nettet i fjor, men i går ble Oskar historisk. I en helt ny kåring av årets beste kattevideoer på nettet, The Friskies, gikk Oskars første lek helt til topps.

Som vinner av «Årets katt på internett» i 2012 får også matfar Mick og familien hans en premie på 15 000 dollar.

- Oskar er ikke redd for mennesker, selv om han er blind. Heller ikke andre katter eller hunder skremmer ham. Han har en veldig sterk personlighet og det er ikke mange ganger i løpet av dagen at han søker trøst og kos. Vi oppdager stadig nye sider ved ham, forteller en svært stolt matfar Mick til Dagbladet.

Du kan følge Oskars liv på hans Facebook-side

ÅRETS KATTEVIDEO: Oskar poserer med trofeet som viser at han hadde hovedrollen i årets beste kattevideo.
ÅRETS KATTEVIDEO: Oskar poserer med trofeet som viser at han hadde hovedrollen i årets beste kattevideo. Vis mer