Blindt raseri med Ray Charles & co

MOLDE (Dagbladet): Krakilske sikkerhetsvakter holdt på å ødelegge hele konserten med soul-legenden Ray Charles på jazzfestivalen i Molde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv stoppet den aldrende stjernen å spille da NRK filmet under «feil» låt og truet med å gå av scenen dersom ikke fotograf Omar Sejnæs ga fra seg videobåndet.

- Det er et rævhol der ute som filmer når jeg spiller. Så lenge han fortsetter med det spiller jeg ikke, sa Ray Charles fra scenen, og satte seg med armene i kors.

Etter fire minutter begynte han å spille på ny. Da hadde NRK-fotograf Omar Sejnæs gitt fra seg båndet til festivalsjef Thorstein Granly, som hadde valget mellom å gi båndet videre til en av Ray Charles' managere eller å få 7500 publikummere på nakken. Granly gjorde flere forgjeves forsøk på å overtale Charles-managementet til å levere tilbake båndet utover kvelden.

- Vi beklager. Ray Charles' management var meget vanskelig å ha med å gjøre, sier festivalsjef Granly til Dagbladet.

- Sees i L.A.!

Sejnæs og de andre fotografene filmet og fotograferte med tillatelse fra festivalen, som igjen hadde fått instruksene fra Ray Charles' management.

TV2-teamet rakk med nød og neppe å komme seg unna med sitt opptak - med sikkerhetsfolk i hælene.

Festivalledelsen hevdet at innbyrdes motstridende informasjoner om fotografering fra tre Ray Charles-managere er årsak til skandalen.

Ray Charles' stab nektet i går kveld i å gi film-kassetten tilbake til NRK:

- Ser dere i retten i Los Angeles, kvitterte Ray Charles' turmanager Robert Pineda til fotografkobbelet ved konsertslutt.

Sammen med personlig assistent Vernon Troupe, scenemanager Damian Ross og ansvarlig for turneen i Skandinavia, Ken Vangel, skapte han det fullkomne kaos under festivalen i går.

Kaos på flyplassen

En rekke pressefolk var invitert til å møte legenden på flyplassen, men da Charles' folk oppdaget pressen, ble de rasende.

- Get away! Mannen vil ikke bli filmet! brølte Charles-staben. Legenden selv, trøtt og sliten, kom ikke ut før pressen befant seg på god avstand.

Det fortsatte med at pressefolk ble skubbet og truet av lokale sikkerhetsvakter da Charles ankom hotellet.

Gikk amok

- Ser jeg en blitz, tar jeg den og tråkker på den, brølte produksjonssjef i jazzfestivalen, Jo Tore Bæverfjord, og skubbet flere fotografer inn i folkemengden.

På konserten fortsatte skandalen: Da fotografene fikk komme inn for å fotografere på avslutningsnummeret, gikk sikkerhetsvaktene nærmest amok. Fotografene ble kastet ut av området og NRKs film ble beslaglagt.

<B>GET AWAY: </B>Sirkus Ray Charles ble et sirkus uten sidestykke i går. Livvaktene hylte til fremmøtt presse.