Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blinkskudd hylles: - Sikker på at det ikke er en atomsprengning?

Bilde tatt i Finnmark får solide attester på nett.

 IMPONERENDE SYN:  - Jeg har sett mange skyer av denne typen før, men ikke en så stor som denne, sier Bjørn Hansen. Foto: Bjørn Hansen
IMPONERENDE SYN: - Jeg har sett mange skyer av denne typen før, men ikke en så stor som denne, sier Bjørn Hansen. Foto: Bjørn Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skytypen Altocumulus lenticularis, eller linseskyer, er ikke noe ukjent fenomen der det er fjell og vind.

Likevel skjønte Bjørn Hansen at han så noe helt spesielt da han var på vei til hjemstedet Kvalsund i dag formiddag. Derfor stoppet han bilen og tok et bilde som har gitt solid ros på nettsiden Finnmark i Bilder.

- Det var mange skyer den dagen, men da jeg så skyen, måtte jeg stoppe bilen og ta fram kameraet, sier Bjørn Hansen om bildet først omtalt av Nordlys.

Imponerte nettbrukere Hansen, som til daglig driver brannslukkerservice, ble publisert rundt klokka 18 i dag og har siden fått solide 2500-likerklikk.

- Kan dette være Guds trone, spør en av de som har kommentert på Facebook-siden som Hansen selv startet for en tid tilbake.

- Sikker på at det ikke er en atomsprengning, skriver en annen.

Fotografen forteller selv at han aldri har sett en slik sky før.

- Jeg har tatt en god del bilder av slike skyer, men aldri en så stor en, sier Hansen og legger til at bildet er noe redigert, men ikke mye.

- Årvåken fotograf Bildet imponerer også meteorolog Rune Olav Skoglund ved Meteorologisk Institutt avdeling Tromsø. Han sier til Dagbladet at selv om linseskyer ikke er uvanlige, så er det sjeldent at de blir så store.

- De oppstår i områder der vind presser fuktig luft over fjell. Skyene av denne typen kan også oppstå i flere etasjer, sier Skoglund.

Meteorologen opplyser at det for øyeblikket finnes slike skyforhold både sør og nord for Tromsø, men at han såpass imponerende utgaver som den Hansen fanget på bilde er sjeldne.

- Her har fotografen vært årvåken, sier Rune Olav Skoglund.