Blinkskudd hylles: - Sikker på at det ikke er en atomsprengning?

Bilde tatt i Finnmark får solide attester på nett.

IMPONERENDE SYN:  - Jeg har sett mange skyer av denne typen før, men ikke en så stor som denne, sier Bjørn Hansen. Foto: Bjørn Hansen
IMPONERENDE SYN: - Jeg har sett mange skyer av denne typen før, men ikke en så stor som denne, sier Bjørn Hansen. Foto: Bjørn Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skytypen Altocumulus lenticularis, eller linseskyer, er ikke noe ukjent fenomen der det er fjell og vind.

Likevel skjønte Bjørn Hansen at han så noe helt spesielt da han var på vei til hjemstedet Kvalsund i dag formiddag. Derfor stoppet han bilen og tok et bilde som har gitt solid ros på nettsiden Finnmark i Bilder.

- Det var mange skyer den dagen, men da jeg så skyen, måtte jeg stoppe bilen og ta fram kameraet, sier Bjørn Hansen om bildet først omtalt av Nordlys.

Imponerte nettbrukere Hansen, som til daglig driver brannslukkerservice, ble publisert rundt klokka 18 i dag og har siden fått solide 2500-likerklikk.

- Kan dette være Guds trone, spør en av de som har kommentert på Facebook-siden som Hansen selv startet for en tid tilbake.

- Sikker på at det ikke er en atomsprengning, skriver en annen.

Fotografen forteller selv at han aldri har sett en slik sky før.

- Jeg har tatt en god del bilder av slike skyer, men aldri en så stor en, sier Hansen og legger til at bildet er noe redigert, men ikke mye.

- Årvåken fotograf Bildet imponerer også meteorolog Rune Olav Skoglund ved Meteorologisk Institutt avdeling Tromsø. Han sier til Dagbladet at selv om linseskyer ikke er uvanlige, så er det sjeldent at de blir så store.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer