Blir anmeldt for epost-lesing

Styreleder Harald Arnkværn i Vinmonopolet undersøkte de ansattes epost.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I juni i år avslørte Dagbladet at ledelsen i Vinmonopolet hadde tatt beslag i all epost fra de ansatte i forbindelse med smøreskandalen.

- Jeg har godkjent det og ser ingen problemer med det, sa Arnkværn i Dagbladet 24. juni.

Fagforeningene trodde knapt det de hørte da Dagbladet informerte dem om at ledelsen hadde leid inn dataeksperter fra selskapet IBAS for å granske polets epostservere og to filservere.

Grovt

I dag ble det klart at to fagforeningene i Vinmonopolet anmelder styrelederen for brudd på personvernloven.

- Vi mener det er så grovt at Arnkværn har latt ledelsen lese ansattes epost at vi ikke ser noen annen utvei. Dette utgjør et alvorlig brudd på personvernsloven, og det er særlig trist at dette har skjedd uten at noen av fagforeningene ble varslet, sier faglig sekretær i Handel og Kontor, Karin Solum til NRK.

Datatilsynet sier til NRK at de på generelt grunnlag er kritiske til at arbeidsgivere leser de ansattes epost.

- I denne saken konkret har vi besluttet å iverksette granskning i form av et tilsyn der vi vil undersøke om det har skjedd konkrete lovbrudd i denne virksomheten, sier avdelingsleder Leif T. Aanensen til NRK.

Flere tatt

Smøreskandalen begynte med at en oppsagt selger i Ekjord AS avdekket at firmaet og toppsjefen Nils Ekjord har drevet smøring av butikkansatte i Vinmonopolet.

Sosial- og helsedirektoratet bestemte først å frata Ekjord bevillingen for tre måneder. Ekjord påklaget imidlertid avgjørelsen og den ble utsatt.

Seinere er fem andre leverandører tatt for smøring.

ANMELDES: Styreleder Harald Arnkværn i Vinmonopolet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer