Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blir anmeldt for ulovlig fisking

TROMSØ (Dagbladet): Gutta og Røkke på tur har ikke bare skutt skarv uten tillatelse. Nå blir de også beskyldt for å ha fisket ulovlig. - Jeg kommer til å anmelde forholdet til politiet, sier grunneier Bent Roger Johansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han understreker at han ikke kommer til å anmelde Røkke, Hjeltnes, Dæhlie, Ulvang og Brimi - men deres vertskap under oppholdet i Vesterålen, Asle Sørdahl.

- Jeg tror TV-gutta er blitt innblandet uforskyldt, sier han.

Johansen er, i likhet med 30- 40 andre, grunneier i Nordsand i Vesterålen. Der drev «Gutta på tur», sammen med hedersgjest Kjell Inge Røkke, jakt og fiske i forrige uke.

De bodde ved senteret Finvåg Kystopplevelse, som eies og drives av Asle Sørdahl.

Advarte

Nå opplyser Bent Roger Johansen at han to ganger - seinest uka før Røkke & Co. rykket inn - advarte Sørdahl mot å ta med gjestene på ulovlig fiske i Nordsandvassdraget.

- Vassdraget er fredet fra 15. august hvert år. Jeg gjorde Sørdahl oppmerksom på at ulovlig fiske ville bli anmeldt, med mindre han kunne vise til tillatelse fra myndighetene. Han ignorerte mine advarsler. Det ligger bare kommersielle interesser bak - reklameverdien på TV2 blir sannsynligvis større enn boten. Sørdahl opererer etter prinsippet om at det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse. I morgen vil forholdet bli anmeldt, sier Johansen.

Han reagerer også på at Sørdahl tilsynelatende ikke visste at Røkke & Co. ikke hadde lov til å skyte skarv under oppholdet. Videre reagerer Johansen på at «gutta» også skjøt på ryper.

- Vil bli oppvask

- I dette området starter jaktsesongen på ryper først 25. september (i dag - red.). At styret i gårdseierforeninga tilsynelatende tillot dem å drive jakt før tida, er svært beklagelig. Dette er noe som er blitt ordnet uten at medlemmene - alle som eier grunn i Nordsand - har hørt om saken. Det vil bli oppvask om dette, gjør Johansen klart.

Dagbladet har vært i kontakt med en rekke jegere og grunneiere i området. Alle uttrykker irritasjon.

- Det lukter litt kong Salomo og Jørgen hattemaker her. «Gutta på tur» har kommet hit og skutt mens alle vi andre bare går og tripper og venter på å få slippe til. Det har vært mangeårig tradisjon her at ingen starter jakten før 25. september. Jeg skjønner ikke hvordan styret kan akseptere dette uten å orientere medlemmene. Her kommer hoder til å rulle, sier grunneier Hans Nilsen.

Hjeltnes lei seg

Asle Sørdahl ved Finvåg Kystopplevelse ønsket i går ikke å snakke med Dagbladet.

«Gutta på tur»-leder Arne Hjeltnes er lei seg:

- Vi var i god tro, både om jakt og fiske. Jeg beklager veldig, men vi stolte på våre lokalfolk. Vi har ikke desimert verken ørret-, rype- eller skarvebestanden. Vi har bare ønsket å vise fram naturrikdommen i Vesterålen.