Blir anmeldt for ulovlig fisking

TROMSØ (Dagbladet): Gutta og Røkke på tur har ikke bare skutt skarv uten tillatelse. Nå blir de også beskyldt for å ha fisket ulovlig. - Jeg kommer til å anmelde forholdet til politiet, sier grunneier Bent Roger Johansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han understreker at han ikke kommer til å anmelde Røkke, Hjeltnes, Dæhlie, Ulvang og Brimi - men deres vertskap under oppholdet i Vesterålen, Asle Sørdahl.

- Jeg tror TV-gutta er blitt innblandet uforskyldt, sier han.

Johansen er, i likhet med 30- 40 andre, grunneier i Nordsand i Vesterålen. Der drev «Gutta på tur», sammen med hedersgjest Kjell Inge Røkke, jakt og fiske i forrige uke.

De bodde ved senteret Finvåg Kystopplevelse, som eies og drives av Asle Sørdahl.

Advarte

Nå opplyser Bent Roger Johansen at han to ganger - seinest uka før Røkke & Co. rykket inn - advarte Sørdahl mot å ta med gjestene på ulovlig fiske i Nordsandvassdraget.

- Vassdraget er fredet fra 15. august hvert år. Jeg gjorde Sørdahl oppmerksom på at ulovlig fiske ville bli anmeldt, med mindre han kunne vise til tillatelse fra myndighetene. Han ignorerte mine advarsler. Det ligger bare kommersielle interesser bak - reklameverdien på TV2 blir sannsynligvis større enn boten. Sørdahl opererer etter prinsippet om at det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse. I morgen vil forholdet bli anmeldt, sier Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer