Inge møtt av grufullt syn:

- Blir bare oppgitt

Inge Grøntvedt ble overrasket over synet som møtte ham på vei hjem fra hytta. Innherred Renovasjon bekrefter at de ser alvorlig på saken.

HODELØST: Dette synet møtte Inge Grøntvedt søndag ettermiddag. Foto: Privat
HODELØST: Dette synet møtte Inge Grøntvedt søndag ettermiddag. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Jeg er ikke så lettskremt, og kan ikke si at det var en sjokkopplevelse, men jeg blir bare oppgitt over at folk kan gjøre noe sånt. Det vitner om mangel på vanlig folkeskikk.

Det sier Inge Grøntvedt til Dagbladet.

Søndag ettermiddag ante han fred og ingen fare da han var på vei hjem fra hytta si ved Feren i Meråker kommune.

Grøntvedt hadde tilbrakt flere dager på hytta, ikke langt fra svenskegrensa, og på vei hjem skulle han kjøre en kjapp tur innom avfallscontaineren for å kaste søppel. Da Stjørdal-mannen kom bort til containeren, fikk han øye på noe han ikke trodde han kom til å se på en miljøstasjon.

- Topper alt

I en pappeske lå det nemlig to avkappede elghoder, samt et par tunger. Elghodene stammet fra to elgkalver.

- Det topper alt. Jeg har aldri sett noe sånt før, sier Grøntvedt.

Trønder-Avisa omtalte saken først.

Grøntvedt innrømmer at han skvatt litt til da han så hva som lå ved siden av containeren.

- Jeg blir oppgitt over at folk gjør det så lettvint. Jeg har vært med på slakting og sett alt sånn før. For meg er det ikke en skrekkopplevelse å se to avkappede elghoder, men det at de setter de fra seg på en matavfallsstasjon. Da har du bommet, sier han tydelig oppgitt.

FLYKTET: Henrik Arnesen og hans kollegaer satt å spiste på lageret på Uco Tønsberg, plutselig stormer en elg inn i bygningen. Video: Henrik Arnesen. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

Grøntvedt forteller at han la ut et innlegg på en Facebook-gruppe, og at han har mottatt veldig mange reaksjoner.

Han forteller videre at Innherred Renovasjon, som har ansvaret for miljøstasjonen, har investert i dyr kameraovervåkning som skal fange opp slike hendelser.

ØYEBLIKKET: Overvåkningsbildene som viser pappesken med de to avkappede elghodene. Foto: Privat
ØYEBLIKKET: Overvåkningsbildene som viser pappesken med de to avkappede elghodene. Foto: Privat Vis mer

Vurderer anmeldelse

Kommunikasjonsrådgiver i Innherred Renovasjon, Øyfrid Knudsen, sier at hun er kjent med at det har vært flere sterke reaksjoner.

- Det er mange som har reagert på det. Det er ikke dagligdags, og det er helt feil plass å legge fra seg noe sånt, sier hun til Dagbladet.

- Slikt avfall er ikke husholdningsavfall og skal dermed ikke i verken returpunkter eller i beholdere hjemme, fortsetter hun.

Knudsen bekrefter at de har innhentet kamerabildene, og at de nå skal vurdere hva de skal gjøre videre.

- Det er mange som etterlyser at vi skal finne ut hvem som har gjort det. Vi har nå sett gjennom kameraene og funnet ut når det skjedde. Vi klarer ikke å se bilnummeret tydelig, men vi kontakter vaktselskapet for mer detaljert bilde. Vi vurderer anmeldelse eller gebyr, sier Knudsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer