Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Blir bedre statsråder av pappaperm»

Jens Stoltenberg skamroser ordninga, men vil ikke love lengre fedrekvote før 2013.

PAPPAFRAKSJON: Jens Stoltenberg mener Audun Lysbakken og Knut Storberget egentlig driver med fraksjonering når de to statsrådene i pappapermisjon møtes jevnlig med med henholdsvis Aurora (snart 8 mnd) og Ingrid (10 mnd). - Nå kan de to snakke om politikk og sånn, så kan jeg ta meg av onga! sier Stoltenberg og flirer fornøyd med et godt grep om småjentene. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
PAPPAFRAKSJON: Jens Stoltenberg mener Audun Lysbakken og Knut Storberget egentlig driver med fraksjonering når de to statsrådene i pappapermisjon møtes jevnlig med med henholdsvis Aurora (snart 8 mnd) og Ingrid (10 mnd). - Nå kan de to snakke om politikk og sånn, så kan jeg ta meg av onga! sier Stoltenberg og flirer fornøyd med et godt grep om småjentene. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Jens Stoltenberg er helt overbevist om at regjerings to fedre i pappaperm vil komme tilbake som bedre statsråder enn før de var alene hjemme med hver sin datter.

- Jeg savner dem når de er borte, men jeg er helt sikker på at de kommer tilbake som bedre statsråder, sier statsministeren og viser til at han selv lærte mye av å være hjemme med sønnen Axel.

- Jeg opplevde det som helt enestående. Jeg fikk en kontakt med Axel som jeg er sikker på at jeg ellers aldri ville ha fått.

- Dette gjør at jeg ikke bare blir en assistent til mor, men en likeverdig omsorgsperson på lik linje med min kone, sier barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken, som skal ha permisjon en måned til.

Blir rørt
Statsministeren griper etter statsrådsdøtrene og tar både Lysbakkens Aurora og Storbergets Ingrid og plasserer dem på sitt eget fang.

- Nå kan de to snakke om politikk og sånn, så kan jeg ta meg av onga! sier Stoltenberg og flirer fornøyd med et godt grep om småjentene.

- Jeg blir jo litt rørt. Jeg savner dette. Jeg er jo i veldig motsatt situasjon enn de to her, for hos meg flytter ungene ut.

- Så snart får vi et forslag om bestefarspermisjon fra deg? tøyser Storberget.

- Ja, eller obligatoriske barnevakter, svarer Stoltenberg.

Babyfraksjon
Audun Lysbakken skal ha 16 uker lang permisjon med Aurora (snart 8 mnd) og Knut Storberget skal ha 12 uker med Ingrid (10 mnd). På Kontraskjæret i Oslo kommer de for en iskald trilletur og et kaffebesøk med statsministeren.

Et helt nødvendig bleieskifte på veien gjør at de to statsrådene, åpenbart med all verdens av tid, lar «sjefen» og pressekorps vente ute i kulden.

- De driver med fraksjonsvirksomhet, spøker statsministeren når journalistene spør hva barne- og likestillingsministeren og justisministeren egentlig gjør i permisjonstida.

- Det kommer til å bli en helt ny barnepolitikk ut av dette, tilføyer Storberget som kan fortelle at han og Lysbakken møtes hver uke med døtrene.

- Vi har en sjef som vil at vi skal være hjemme i permisjon. Men det finnes mange som ikke har det. Uten fedrekvoten ville mange flere menn stått med lua i hånden. Det er det som er konsekvensen av høyresidens politikk, sier Lysbakken.

- Ingen for viktig
- Ingen personer er for viktig til at de ikke kan ta ut pappaperm, sier Stoltenberg mens han hjelper Aurora med tåteflaska.

I PERM: Justisminister Knut Storberget og barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken er begge i pappapermisjon. De to møtes nesten hver uke med døtrene Ingrid og Aurora. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
I PERM: Justisminister Knut Storberget og barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken er begge i pappapermisjon. De to møtes nesten hver uke med døtrene Ingrid og Aurora. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Lysbakken og Storberget kommer snart tilbake til politikken. Begge gleder seg til å ta fatt:

- Jeg må si jeg savner dere også, sier justisministeren til Dagbladets journalist.

- Det blir med skrekkblandet fryd å ta disse gutta tilbake til jobb, sier statsministeren.

Usikkert løfte
All skamros av ordningen med pappapermisjon til tross, noe nytt om når landets fedre skal få 14 uker fedrekvote, vil ikke Stoltenberg komme med.

- Vi utvider den til 12 uker nå, og så har vi et mål om å gå videre, sier barne- og likestillingsministeren til Dagbladet.

På spørsmål om landets fedre vil få utvidet fedrekvota til 14 uker før stortingsvalget i 2013, og dermed holde Soria Moria-løftet til landets fedre, unngår statsministeren å svare:

- Det er solid det vi har gjort så langt, så skal vi ta det gradvis derfra.

- Sånn. Nå tror jeg at jeg må på jobben og styre landet, sier Stoltenberg og leverer Aurora pent tilbake til pappa Lysbakken.

TRILLETUR: Mitt i arbeidstida tok Jens Stoltenberg seg tid til en liten trilletur med pappafraksjonen i regjeringen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
TRILLETUR: Mitt i arbeidstida tok Jens Stoltenberg seg tid til en liten trilletur med pappafraksjonen i regjeringen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media