- Blir best i verden

LARVIK (Dagbladet): Kvartfinale NM: Larvik- Bækkelaget 25- 20. Kristine Duvholt har beholdt VM-formen, scoret seks spillemål og var banens beste mot Bækkelaget. Men neste sesong får 25-åringen konkurranse på høyrekanten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Skal Kristine utvikle seg videre, kan hun ikke fortsette å spille 60 minutter i hver kamp. Vi skal hente inn en yngre høyrekant som kan utvikle seg i fred og ro bak henne, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til Dagbladet.

I gårsdagens kvartfinale vant Larvik en grei seier, og viste at de for tida er uten konkurranse i Norge.

Men Gjekstads vyer går lenger enn til svenskegrensa.

Ubegrenset potensial

- Allerede neste sesong skal vi være blant Europas fem beste lag. Og året etter skal vi dominere.

- Dette var store ord?

- Jeg tør å si dette allerede nå fordi jeg vet at potensialet i laget er nesten ubegrenset. Alle spillerne er på langtidskontrakter, og de fleste er unge med utviklingsmuligheter.

- Se bare på hva ei ungjente som Kari Mette Johansen utretter. Det er ikke mange 20-åringer som tør å kjøre piruett i angrep mot verdensstjernene fra Bækkelaget.

Dominere mange år

- Er dere godt nok forberedt økonomisk?

- I over to og et halvt år har spillerlønna kommet i rett tid. Ingen frykter en ny smell.

- Hvor gode er dere per i dag?

- Vi er best i Norge, og holder allerede nå et høyt internasjonalt nivå. Vi har flere ganger slått de beste i verden - også Dunaferr, som vant Mesterligaen. Fortsatt er vi et lite hakk dårligere enn Hypo Niederösterreich og det nivået Bækkelaget holdt sist sesong. Men vi nærmer oss hele tida.

- Fortsetter utviklinga, kan Larvik dominere europeisk håndball i mange sesonger framover, sier Ole Gustav Gjekstad.