Blir bok

Slottet ønsker en biografi om prinsesse Märtha Louise. Etter planen skal en av Norges fremste romanforfattere, Erik Fosnes Hansen, føre biografien i pennen. Det er første gang prinsessen deltar aktivt i et bokprosjekt om seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet får bekreftet at romanforfatteren Erik Fosnes Hansen har fått det prestisjefylte oppdraget å skrive en biografi om prinsesse Märtha Louise. Dagbladet vet at forfatteren har hatt en del møter med prinsessen på Slottet, blant annet forrige tirsdag snakket de sammen i flere timer. Forfatteren fikk ikke lov til å gå inn hovedinngangen, men måtte nøye seg med sideinngangen.

Utsetter roman

Fosnes Hansen fikk oppdraget i konkurranse med to andre forfattere. Etter det Dagbladet får opplyst er prosjektet helt i startfasen. Fosnes Hansen og prinsessen har den siste tida hatt flere såkalte «samtaler» for å bli bedre kjent.

Kjemien mellom forfatteren og prinsessen blir avgjørende for om det til sjuende og sist blir Fosnes Hansen som fører biografien i pennen.

Verken Fosnes Hansen eller Slottet vil kommentere saken overfor Dagbladet. - Det er hyggelig at du spør, men jeg har som prinsipp å ikke uttale meg om hva jeg skriver om, hvem jeg skriver om og når eventuelle bøker kommer, er Fosnes Hansens korte kommentar. Hele Norge har ventet på oppfølgeren av den kritikerroste boka «Beretninger om beskyttelse». Romanen er nå utsatt på ubestemt tid. Kilder forteller til Dagbladet at prinsessebiografien er en av årsakene til at boka lar vente på seg. - Vi kan ikke kommentere denne saken, sier hoffsjef Lars Petter Forberg ved Slottet.

Selger bra

Medlemmene av kongefamilien har valgt forskjellige typer forfattere til å skrive biografier. Dagbladets Fredrik Wandrup skrev biografen «Haakon - et portrett av kronprinsen som ung mann», mens Jo Benkow fikk æren av å portrettere kong Olav.

Biografiene om de kongelige selger også bra. Forfatterne tjener som regel gode penger på bøkene.

NYTT KAPITTEL:</B> Livet til prinsesse Märtha Louise skal nå ut i bokform. Det er den kjente forfatteren Erik Fosnes Hansen som skal skrive boka. Bildet er tatt i forbindelse med et intervju på Skaugum i sommer.