Blir de framtidas politi?

Ventetida er over for Shaheen og Jasmina: Opptaket til Politihøgskolen er i gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er travle dager på Politihøgskolen i øyeblikket. Årets opptaksrunder har startet, og opptaksnemda siler ut framtidas politifolk.

Dagbladet.no har fulgt to av årets søkere. Jasmina Ahmadi (22) og Shaheen Henna Hussein (28) drømmer om å bli politi. Nå er alvoret i gang.

Nåløye

I år fikk Politihøgskolen inn 2400 søknader. Til tross for en ekstrabevilgning fra Stortinget kan ikke skolen tilby mer enn 288 studieplasser.

Etter første utsilingsrunde ble tusen av søkerne vraket. De som fortsatt hang med er innkalt til opptaksprøver. Shaheen og Jasmina var blant de heldige, og i likhet med de 1400 andre politisøkerne har de ventet spent på disse maidagene.

Den store testen

Jasmina og Shaheen var tydelig nervøse da de gikk gjennom portene til Politihøgskolen i Oslo i går. Dagen var kommet for den fysiske opptaksprøven, og nå skulle de få vite om alle månedene med trening var nok.

Til sammen 44 politisøkere ble testet i kondisjon, styrke, dykking, lengdehopp og svømming i går. Langt fra alle klarte det.

  • Hvordan tror du det gikk med Shaheen og Jasmina? Følg med på Dagbladet.no på fredag!
TØFF TRENING:</B> Shaheen har trent mye sammen med sin bror Omar for å klare kravene til Politihøgskolen.
ALVORET ER I GANG:</B>Shaheen og Jasmina har ventet lenge på disse maidagene når opptaksprøvene til Politihøgskolen gjennomføres.