Blir det fotball nå, Obama?

Spilte basket i Kuwait. I London i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Demokratenes presidentkandidat Barack Obama møtte Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair til frokost lørdag. Deretter sto Blairs etterfølger Gordon Brown for tur i statsministerboligen.

Det var Obama som hadde invitert Blair til frokost på hotellet sitt lørdag morgen. De to snakket kort og lattermildt om barna sine før fotografer og presse pent ble bedt om å forlate rommet.

Tony Blair er for tiden spesialutsending for den såkalte Midtøsten-kvartetten, bestående av FN, USA, EU og Russland. Obama har lenge vært ivrig etter å få Blairs mening om hvordan konflikten mellom israelere og palestinere kan løses, men også den tidligere statsministerens syn på klimaendringene.

Senere ble Obama tatt imot av nåværende statsminister Gordon Brown i statsministerboligen i Downing Street 10.

Brown møtte ikke Obama på trappene av bygningen, slik han derimot gjør når han møter statsledere, men like innenfor døren. Heller ikke Republikanernes presidentkandidat, John McCain, ble tatt imot på trappene da han besøkte Brown.

Da Obama, som var en talentfull basketspiller som ung, var i Kuwait tidligere på utenlandsturnéen, ble han utfordret til å prøve seg på en trepoenger med basketballen.

Obama tok utfordringen, og satt trepoengeren på første forsøk. Se videoen til høyre i denne saken.

Hvis du synes dette virkelig var moro, så finner du en rekke andre Obama-basket-videoer her.

I LONDON: Barack Obama og Gordon Brown. Foto: Jim Young/REUTERS/Scanpix
I LONDON: Barack Obama og Gordon Brown. Foto: Jim Young/REUTERS/Scanpix Vis mer

Det er ikke kjent om Obama prøver seg på mer typisk engelske idretter som fotball eller rugby når han nå er i England, men det er nok lite sannsynlig.

Torsdag holdt Obama en tale i Berlin der omkring 200.000 mennesker møtte fram. 62 prosent av tyskerne sier de synes Obamas tale var veldig bra, mens 19 prosent ikke satte pris på den, ifølge en spørreundersøkelse publisert i avisen Bild am Sontag.

Les også: «Jeg vet landet mitt ikke har vært perfekt...»

Blir det fotball nå, Obama?