Blir dette den nye Taliban-lederen i Pakistan?

- Offentliggjøres etter fredagsbønnen.

KANDIDAT: Lederen for gruppen Fedayeen al-Islam, Hakimullah Mehsud, er en av dem som kan bli ny leder for pakistanske Taliban, etter at den tidligere toppen Baitullah Mehsud trolig ble drept på onsdag. Det ventes at navnet på den nye lederen offentliggjøres etter fredagsbønnen i dag. Foto: SCANPIX
KANDIDAT: Lederen for gruppen Fedayeen al-Islam, Hakimullah Mehsud, er en av dem som kan bli ny leder for pakistanske Taliban, etter at den tidligere toppen Baitullah Mehsud trolig ble drept på onsdag. Det ventes at navnet på den nye lederen offentliggjøres etter fredagsbønnen i dag. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Baitullah Mehsud, lederen for Taliban i Pakistan, ble drept i et amerikansk rakettangrep,bekrefter kilder i opprørsbevegelsen, melder NTB. Også Mehsuds kone og livvakt skal ha omkommet.

- Nå jobber vi med å velge etterfølgeren hans, sier kilden, som ikke vil navngis, til DPA.

Det er ventet at navnet på den neste Taliban-lederen vil kunngjøres etter fredagsbønnen, melder NTB. Blant de sterkeste kandidatene er lederen for gruppen Fedayeen al-Islam og talsmann for Taliban i Pakistan, Hakimullah Mehsud, som påtok seg ansvaret for Lahore-bombingen tidligere i år.

Taliban-tilbakeslag?Tidligere sikkerhetssjef Mehmood Shah mener Mehsuds død vil være et stort tilbakeslag for Taliban i Pakistan.

- Han var mannen som organiserte Taliban. Han holdt dem samlet og frammet agendaen ved å tenke strategisk, sier Shah til Reuters.

Men sikkerhetsekspert Karin von Hippel ved Senter for strategiske og internasjonale studier i Washington tviler på at lederskiftet vil føre til langvarige konsekvenser for terrorgruppen.

- Det som skjer er at en annen kommer inn og tar plassen ganske kjapt, sier von Hippel til Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer