Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blir dette verdens raskeste bil?

Bristols britiske bilgalskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Akkurat da du trodde verdens dyreste og raskeste superbil, Bugatti Veyron, var den endelige kulminasjonen av den internasjonale bilindustriens vanvittige jakt på ekstrem ytelse og eksklusivitet, kommer den vesle, eksentriske bilprodusenten Bristol i England med nyheten om sin Bristol Fighter T.

Denne ekstremversjonen av sportsbilen Fighter skal i følge bilmagasinet Evo ha 1012 hestekrefter ved 5600 omdreininger, og et fullstendig vanvittig dreiemoment på 1045 newtonmeter ved 4500 omdreininger. Ifølge Bristols tekniske spesifikasjoner, skal motoren med to turboer gi kjerra en toppfart på 434 kilometer i timen, men vil bli elektronisk begrenset til «bare» 362 km/t.

Det skulle trolig holde for de fleste. Ikke minst fordi Bristol Fighter, i motsetning til Bugatti Veyron, ikke engang har firehjulsdrift som hjelpemiddel for den som er gal nok til å trykke pedalen i bånn.

Og skulle du mene at bilens noe særegne, retroaktige utssende ikke akkurat borger for stabilitet og veigrep i over fire hundre kilometer i timen, kan du jo vurdere om det er en god ting eller ikke at Bristol-fabrikken er mest kjent for sine bombefly.

Som bilmerke er Bristol et  av Englands mest eksklusive og eksentriske. Merkets mest kjente modell er den mer sedate Blenheim, men med ekstremutgaven av Fighter har britene altså kommet opp med noe som - foreløpig i teorien - er verdens raskeste bil. Prislapp: 346.625 pund, eller vel 4,23 millioner kroner.

Dagbladet.nos superbilredaksjon kommer forhåpentligvis, men neppe, tilbake med test.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!