Blir Donald Trump USAs neste president?

Mystisk meningsmåling skaper debatt i USA.

PRESIDENT TRUMP?: Amerikanske medier spekulerer nå i om Donald Trump kan bli republikanernes presidentkandidat for valget i 2012. Foto: Mike Stobe/Getty Images/AFP/Scanpix
PRESIDENT TRUMP?: Amerikanske medier spekulerer nå i om Donald Trump kan bli republikanernes presidentkandidat for valget i 2012. Foto: Mike Stobe/Getty Images/AFP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den kjente eiendomskongen Donald Trump måtte i dag ut og avvise at det er han som står bak en mystisk meningsmåling i New Hampshire.

Ifølge Time Magazine skal innbyggerne i New Hampshire ha blitt oppringt og spurt om republikanske kandidater til presidentvalget i 2012. Blant annet skal det ha blitt stilt 30 spørsmål om Donald Trump.

I intervju med CNN nekter Trump for å selv stå bak meningsmålingen.

- Jeg har aldri hørt om denne meningsmålingen, men jeg er nysgjerring på å finne ut hva den sier. Jeg kjenner ikke til noe meningsmåling foretatt i New Hampshire, sier han til kanalen.

KONKURRANSE?: Donald Trump er en aktiv kritiker av Obama-administrasjonen. Foto: REUTERS/Larry Downing/Scanpix
KONKURRANSE?: Donald Trump er en aktiv kritiker av Obama-administrasjonen. Foto: REUTERS/Larry Downing/Scanpix Vis mer

Han sier han foreløpig ikke har vurdert å stille som presidentkandidat, til tross for at han tidligere har flørtet med tanken (blant annet i 2000 og i 2006 for 2008-valget). 

- Jeg har verken snakket om det eller vurdert det, men noen er nødt til å gjøre noe. Hvis ikke vil ikke dette landet være et veldig bra land mye lengre, sier Trump til CNN.

Ifølge amerikanske medier er kampen om å bli den neste presidentkandidaten for republikanerne foreløpig helt åpen.

Trump spurte forvørig etter ekskjæresten Celina Midelfart  da han møtte Miss Norway, Melinda Elvenes, for bare noen måneder siden.

EKSEN: Den profilerte forretningskvinnen Celina Midelfart kunne, om presidentryktene hadde stemt, blitt førstedame i USA. Foto: Bjørn Langsem
EKSEN: Den profilerte forretningskvinnen Celina Midelfart kunne, om presidentryktene hadde stemt, blitt førstedame i USA. Foto: Bjørn Langsem Vis mer