VARMERE: Det vil bli bedre vær i sør, mens det i Finnmark kan det bli liten storm. Foto: Håkon Eikesdal
VARMERE: Det vil bli bedre vær i sør, mens det i Finnmark kan det bli liten storm. Foto: Håkon EikesdalVis mer

Blir drittvær i nord

Mens sommerværet holder seg i sør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Sjekk været i hele Norge her!

(Dagbladet): Været på Østlandet har variert den siste uken. Det ser nå ut til at en høytrykksrygg fra sørvest vil kommer inn og legger seg over Sør-Norge og Midt Norge fra i morgen.

- Det blir stort sett oppholdsvær. Dette vil holde seg hele helgen ser det ut til. Temperaturene for Sør-Norge vil ligge på rundt 20 grader, forteller Meteorolog Beathe Tveita ved Storm Weather Scenter.

Høgtrykksryggen kan bli liggende til mandag. Men onsdag kommer nye lavtrykk som vil gi grått vær.

Bedre på Vestlandet For Vestlandet som hadde store mengder nedbør i går og i dag, ser det også bedre ut.

- Det gikk ut flomvarsel her visse steder i går og i dag. Det kom en del nedbør lengst nord på vestlandet, men nå ser det betydelig bedre ut. Det vil fremdeles komme enkelte byger, men disse vil gi seg ut over kvelden og natten, forteller Tveita.

Sterk kuling i Finnmark I Trøndelag blir det mulighet for en del skyer, noe som også gjelder Østlandet og Sørlandet i morgen. Ellers vil det bli en god del sol over hele linja. For Trøndelag og vestlandet vil temperaturene stige opp mot 20 grader i slutten av helga.

For Nord-Norge sin del preges det av et lavtrykk som ligger over Nord-Sverige. Dette vil etter hvert trekke ut i Barentshavet.

- I Finnmark vil det blåse ganske kraftig visse steder. På kysten av Varanger vil det blåse opp mot sterk kuling til liten storm.  Ellers vil det bli grått og vått, forteller hun.

Jo lengre sør du kommer, desto lettere vil været bli. For Nordland og troms blir det bedre ut over kvelden i morgen. Temperaturene kan stige opp mot 15 til 20 grader. Her er det også muligheter for enkelte byger ut mot kysten.