Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blir du provosert av dette?

I så fall ville du ikke passert Nederlands immigrant-test, som innføres neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fra førstkommende onsdag er en serie videoklipp en del av nederlandske myndigheters test for å finne ut hvorvidt ikke-vestlige innvandrere får slippe inn i landet.

Filmen viser blant annet et kyssende homofilt par og en toppløs dame på en strand, skriver The Times på sine nettsider.

Søkerne skal gjennomføre testen på en av Nederlands 138 ambassader rundt om i verden.

Reaksjonen hos de som søker om oppholdstillatelse, skal gi svar på om de har aksept for landets liberale lover. Testen vil også inneholde spørsmål om Nederlands kultur og historie, samt spørsmål om de mener fysisk straff og omskjæring av kvinner er akseptabelt.

Muslimske ledere i landet går hardt ut mot filmen, og betegner den som en ren provokasjon for å begrense innvandringen til landet, skriver The Times.

Testen er den eneste i verden i sitt slag, og blir sett på som et ledd i en hardere immigrasjonspolitikk i landet etter drapet på filmregissøren Theo Van Gogh i 2004.

STØTENDE: I Nederlans nyinnførte test for personer som søker om opphold i landet, vises klipp av blant annet kyssende menn. Her fra filmen Brokeback Mountain.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!