- DRITTSEKKENE TJENER MER: Er du snill og mann, har du det sikkert fint på kontoret der du blir likt av kollegaene dine og arbeidsmiljøet er bra.

Men det betaler seg mye bedre å være drittsekken, ifølge en ny studie. Foto: Colourbox
- DRITTSEKKENE TJENER MER: Er du snill og mann, har du det sikkert fint på kontoret der du blir likt av kollegaene dine og arbeidsmiljøet er bra. Men det betaler seg mye bedre å være drittsekken, ifølge en ny studie. Foto: ColourboxVis mer

Blir du slemmere på jobb mot 18 prosent mer lønn?

Snille folk tjener mindre, viser ny studie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Er du snill og mann, har du det sikkert fint på kontoret der du blir likt av kollegaene dine og arbeidsmiljøet er bra.

Men det betaler seg mye bedre å være drittsekken, ifølge en ny studie publisert i Journal of Personality and Social Psychology (JPSP).

- Drittsekkene tjener 18 prosent mer Forskere har nemlig funnet ut at menn som er greie og i strid med kjønnsstereotypier får svi som vises på lønnslippen.

I studien beregner forskerne at menn som er under gjennomsnittet hyggelig, tjener rundt 18 prosent mer årlig - 53 512 kroner mer enn den hyggeligere kollegaen i studiens eksempel. Frekkere kvinner tjener rundt fem prosent mer.

Studien, kalt «Do Nice Guys -- and Gals -- Really Finish Last? The Joint Effects of Sex and Agreeableness on Income», baserer seg på informasjon innhentet i over 20 år fra tre ulike undersøkelser, fordelt på rundt 10 000 ansatte i ulike bedrifter, lønnsnivå og aldre.

- Ledere innser det ikke Eksempelvis er det de som er greiest på jobb som er minst villige til å hevde seg i lønnsforhandlinger, påpeker Beth A. Livingston ved Cornell-universitetet, som står bak studien sammen med Timothy A. Judge ved Universitetet i Notre Dame og Charlice Hurst ved Wastern Ontario-universitetet.

- Problemet er at mange ledere ikke innser at de belønner folk som er ubehagelige, sier Livingston til avisa.

Drittsekkene må likevel passe seg. En annen studie publisert tidligere denne måneden viste at 86 prosent av 289 ansatte ved tre amerikanske selskaper meldte videre om uhøflighet på jobb som ufine kommentarer og lignende.

- Har sparket 25 drittsekker Og det er ikke hos alle det hjelper å være drittsekk. Paul Purcell, som er konsernsjef i finansselskapet Robert W. Baird & Co., forteller til Wall Street Journal at hans selskap har en «anti-idiot»-politikk.

- Vi verken ansetter eller tolererer idioter. Det er ærlig talt en stor andel av folkene i vår bransje. De kommer ikke gjennom intervjuprosessen hos oss, sier Purcell.

Selskapet har 2700 ansatte, og Purcell forteller at de har gitt rundt 25 personer sparken på grunn av nettopp at de var drittsekker.