Blir FNs klima-Erna

Og statsminister Erna Solberg lover at statsbudsjettet blir klimabudsjett.

KLIMAELITEN: Erna Solberg har allerede en rolle som internasjonal pådriver for å nå FNs tusenårsmål. Nå får hun også i oppdrag å bidra til å drive fram en ambisiøs klimaavtale i Paris neste år. Denne uka er hun blant utvalgte ledere invitert til en middag med FNs generalsekretær der veien til Paris stakes ut. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KLIMAELITEN: Erna Solberg har allerede en rolle som internasjonal pådriver for å nå FNs tusenårsmål. Nå får hun også i oppdrag å bidra til å drive fram en ambisiøs klimaavtale i Paris neste år. Denne uka er hun blant utvalgte ledere invitert til en middag med FNs generalsekretær der veien til Paris stakes ut. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg er invitert inn i eliteserien av ledere som skal stake ut kursen fram mot en ny klimaavtale i Paris i 2015 og sikre at det såkalte to gradersmålet nås.

Invitert av Ban Ki-moon Norges statsminister får en sentral rolle under klimatoppmøtet i New York denne uka. Toppmøtet skal legge grunnlaget for klimatoppmøtet i Paris i desember neste år. Erna Solberg skal lede en temasesjon om verning av skog. Hun skal også ha innlegg på sesjonen om klimafinansiering. Og på tampen av toppmøtet er Solberg blant et lite antall utvalgte regjeringssjefer og ministre som inviteres til middag hos FNs generalsekretær Ban Ki-moon der veien videre fram mot Paris er temaet.

EU skal starte debatten om hva som trengs for å nå målet om å begrense den globale oppvarmingen til to grader. Denne diskusjonen skal Erna Solberg oppsummere.

Norge pådriver Norge er invitert til klimamiddagen sammen med Bolivia, som leder G77-gruppen, Brasil, Canada, Kina, Indonesia, EU, Italia, Japan, Storbritannia, Sør-Afrika, Russland og USA.

- Invitasjonen fra Ban Ki-moon tolker jeg som en bekreftelse på Norges viktige rolle i klimaarbeidet og vår viktige rolle generelt i FNs arbeid. Vi er ambisiøse og har vært pådrivere i klimapolitikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer