Barnevern

Blir gransket etter tvangshenting

Jenta (13) ble dratt gråtende bort fra familien sin i håndjern, uten at fylkesmannen reagerte. Det får nå et etterspill.

TVANG: Her blir den 13 år gamle jenta motvillig hentet av uniformert politi, etter at hun nektet å dra fra familiehjemmet og tilbake på en institusjon.
TVANG: Her blir den 13 år gamle jenta motvillig hentet av uniformert politi, etter at hun nektet å dra fra familiehjemmet og tilbake på en institusjon. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå vil Sivilombudsmannen komme til bunns i hvorfor fylkesmannen ikke åpnet tilsynssak etter hendelsen 3. april i år, hvor et barn ble tvangshentet med utstrakt maktbruk av politi på oppdrag for barnevernet.

I slutten av juni skrev Dagbladet om ei 13 år gammel jente som ikke ville tilbake til barnevernsinstitusjonen hun bor på etter samvær med sin familie.

Barnevernet kontaktet da politiet for hjelp, og uniformerte politibetjenter påførte jenta håndjern og dro henne hylende med seg.

En måned seinere reiste familiens advokat, Arnhild Skretting, krav om at fylkesmannen i det aktuelle området i Norge måtte åpne tilsynssak.

Nektet tilsyn

Skretting mener det er begått klare lovbrudd i saken, men 20. mai mottok advokaten brev fra tilsynsmyndigheten hvor det framgår at de ikke vil åpne tilsynssak mot den aktuelle kommunen.

Dette til tross for at fylkesmannen «ser at saken har stor betydning for jenta og foreldrene og at jenta er i en svært kompleks omsorgssituasjon».

Fylkesmannen argumenterte med at barnevernssaken fremdeles står for rettsapparatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer