Tom Hagen siktet for drap eller medvirkning:

Blir Hagen-forsvarer

Advokat Svein Holden har siden Anne-Elisabeth Hagens forsvinning vært familiens bistandsadvokat. Nå skal han forsvare drapssiktede Tom Hagen.

OPPLYSER: Svein Holden, bistandsadvokat for Tom Hagen, snakker med pressen om Hagen-pågripelsen. Reporter: Ralf Lofstad. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 18 måneder gamle forsvinningssaken tok tirsdag en brå vending da politiet offentliggjorde at de har siktet ektemannen Tom Hagen for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen.

Ifølge politiet var det Hagen selv som ønsket Svein Holden, som til nå har vært familiens bistandsadvokat, som forsvarer.

- Vi har naturligvis vurdert den advokatetiske siden av dette. Slik denne situasjonen er, har vi kommet fram til at det ikke er noe i veien for at jeg påtar meg et slikt oppdrag, sier Holden til Dagbladet på vei ut av Oslo tingrett tirsdag ettermiddag, hvor han er forsvarer i en annen straffesak.

På vei inn på Lillestrøm politistasjon senere tirsdag ettermiddag utdyper han til Dagbladet at det nå kun er aktuelt for ham å være forsvarer for Tom Hagen. Dette på grunn av den potensielle interessekonflikten mellom Hagen og han og Anne-Elisabeths barn, dersom Hagen skulle bli tiltalt i saken.

- Det er nå kun aktuelt for meg å være forsvarsadvokat for Tom Hagen. Man kan ikke ha bistandsadvokat og forsvarer fra samme advokatkontor, sier han.

Etter å ha tatt en prat med sin klient på Lillestrøm politistasjon tirsdag ettermiddag kunne Holden fortelle at hans klient nekter straffskyld, og stiller seg utforstående til siktelsen.

- Det kom helt uventet på ham, sier han.

Ble orientert om pågripelsen tirsdag morgen

Holden sier han ble orientert om pågripelsen tirsdag morgen. Han vil nå vil skaffe seg innsyn i saksdokumentene for å se hva grunnlaget for pågripelsen bygger på.

- Så få vi meisle ut veien videre etter det, sier han.

- Kom utviklingen overraskende på deg?

- Jeg kommer ikke til å si noe mer før jeg har snakket med klienten min, svarer han.

- Har du hatt noen forståelse av at det har vært mistanke mot ham tidligere?

- Som sagt, nå må jeg ta en prat med ham først.

Holden forteller at politiet orienterte ham om pågripelsen like etter at den hadde funnet sted. Han er imidlertid ikke kjent med hvor pågripelsen fant sted. Ifølge VG var det i 08.30-tiden tirsdag morgen, da Hagen var på vei fra sin bolig i Sloraveien 4 og til arbeidsplassen.

SPERRET AV: Ekteparet Hagens bolig i Sloraveien 4 på Fjellhamar på Lørenskog er på nytt sperret av for at politiet kan gjennomføre sine undersøkelser. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
SPERRET AV: Ekteparet Hagens bolig i Sloraveien 4 på Fjellhamar på Lørenskog er på nytt sperret av for at politiet kan gjennomføre sine undersøkelser. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

På pressekonferansen sa politiet at pågripelsen foregikk uten dramatikk.

- Planlagt villedning

- Mistanken mot Hagen har blitt fortløpende vurdert. Vi mener nå det er skjellig grunn til å mistenke Tom Hagen for drap, eller medvirkning til drap, sa politiadvokat Åse Kjustad Eriksson.

Politiet kan av hensyn til etterforskningen ikke gå nærmere inn på mulig motiv.

PÅGREPET: Politiet mener saken bærer preg av en tydelig planlagt villedning. Video: NTB SCANPIX Vis mer

Etterforskningsleder Tommy Brøske fortalte at politiet nå har gått bort fra at det er snakk om en bortføring.

- Det har ikke skjedd en bortføring, vært en reell forhandlingsmotpart eller reelle forhandlinger.

- Politiet mener med andre ord at saken bærer preg av en tydelig planlagt villedning, sier Brøske.

Han forteller at mistanken mot Tom Hagen gradvis har blitt styrket gjennom etterforskningen.

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer