- Blir han dømt, henger de ham

Norskpakistaner risikerer dødsstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den norskpakistanske mannen risikerer dødsstraff for å ha voldtatt og drept en syv år gammel jente i Islamabad, Pakistan.

- Vi arresterte ham i går da han kom hjem fra Saudi-Arabia med fly. Der var han på pilgrimsreise, sier en polititjenestemann i Islamabad til Dagbladet.no.

Mannen skal i avhør ha forklart at han plukket henne opp på gata 25. oktober i år, og voldtok henne i sitt eget hus før han kvalte henne.

- De kjente hverandre. Ellers hadde hun trolig ikke stolt på ham, sier politimannen.


- Ikke benådning
Mannen ble i går arrestert på flyplassen i Islamabad og er siktet etter paragraf 364-A PPC, som omhandler kidnapping av barn under 10 år, med intensjon om drap eller lemlestelse.

Blir han domfelt for forholdene, kan han få dødsstraff, ifølge advokat Abid Q. Raja.

- Ut i fra det pakistanske straffesystemet, medfører slike forbrytelser dødsstraff, sier Raja til Dagbladet.no.

Den vanligste dødsstraffmetoden er henging.- Voldtar man en syvåring, for så å drepe henne for å skjule sporene, er det høyst sannsynlig at denne straffeformen vil bli tatt i bruk. Det vil det nok ikke være mulighet for benådning, fortsetter Raja, som uttaler seg på generelt grunnlag i denne saken.

MENER UD MÅ SJEKKE TILSTÅELSER: Advokat Abid Q. Raja er kritisk til pakistansk politi sine avhørsmetoder. Han mener mannen risikerer dødsstraff og henging. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
MENER UD MÅ SJEKKE TILSTÅELSER: Advokat Abid Q. Raja er kritisk til pakistansk politi sine avhørsmetoder. Han mener mannen risikerer dødsstraff og henging. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer

Det norske Utenriksdepartementet bekrefter over Dagbladet.no at en mann med norsk statsborgerskap er arrestert i saken.

- Vi jobber nå med å finne ut av fakta saken og om han ønsker bistand fra norske myndigheter, sier 1. ambassadesekretær i Islamabad, Audun Rogne til Dagbladet.no.

Bruker tortur

Politikilder Dagbladet.no har snakket med Islamabad i løpet av morgentimene bekrefter at norskpakistaner har tilstått i politiavhør.

Raja stiller seg på generelt grunnlag sterkt tvilende til det pakistanske politets metoder under avhør, og tilståelser fra mistenkte.

- Pakistansk politi er veldig flinke å få fram tilståelser hvis de vil ha det. Vi kjenner til at de bruker torturmetoder under avhørene.

Han mener at norske myndigheter burde se nærmere på saken.

- Med tanke på at han risikerer dødsstraff, vil han trenge assistanse. Selv om det meldes at han har tilstått forholdet, er det ikke under noen omstendigheter gitt at det skjedde frivillig.

- Blir han dømt, henger de ham

Fryktet ikke rømning til Norge

Den arresterte mannen skal ha brukt jentas chador til å kvele henne med, et klesplagg politiet fant da de ransaket huset hans i går. De fant også jentas sandaler i huset.


- Fryktet dere at den mistenkte ville rømme til Norge?

- Nei, han visste ikke engang at vi var på sporet av ham. Etterforskningen har pågått en måned og han har vært bortreist en stund, sier den pakistanske politimannen.

Jenta ble meldt savnet 4. november, rundt ti dager etter at hun forsvant fra hjemmet sitt i bydelen Sabzi Mandi. Hun ble funnet omkommet på taket til en nabo av både familien og den mistenkte 24. november.