Blir han skutt av politiet?

Den tilsynelatende ubevæpnede egyptiske demonstranten går mot politiet og tar av seg jakka. Så smeller det, og han går i bakken.

TAR AV SEG JAKKA: Mannen tar av seg jakka, som for å vise at han er ubevæpnet, og gestikulerer for politiet. Deretter høres skudd, og mannen faller i bakken. Episoden skal ha skjedd i Alexandria fredag 28. januar. Foto: Youtube
TAR AV SEG JAKKA: Mannen tar av seg jakka, som for å vise at han er ubevæpnet, og gestikulerer for politiet. Deretter høres skudd, og mannen faller i bakken. Episoden skal ha skjedd i Alexandria fredag 28. januar. Foto: Youtube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Videoen er, om den er ekte, et bevis på svært brutal framferd fra opprørspolitiets side under de pågående opptøyene i Egypt.

Hendelsen, som skal være filmet i Manshya-distriktet i Alexandria, skal være tatt opp fredag 28. januar.

På filmklippet ser man en mann bevege seg alene mot bevæpnede styrker på andre siden av et veikryss. Han tar av seg jakka, og gestikulerer mot det som skal være politifolk.

Deretter faller det skudd, og mannen faller i bakken. De som filmer opptrinnet, fra et hustak, får panikk.

Kort tid etter blir bildet brutt.

Usikre dødstall Tallet på døde og skadde under opptøyene i Egypt er svært usikre. Offisielle egyptiske kilder opererte fredag med med elleve drepte og fem tusen skadde.

I kontrast til de offisielle egyptiske tallene, meldte flere vestlige nyhetskilder , blant annet Reuters, at mer enn 100 personer var drept i opptøyene.

I Kairo, rundt Tahrir-plassen, har forholdet mellom aktivistene og de militære til tider vært hjertelig. De militære har gjentatte ganger forsikret at de ikke vil skyte med skarpt mot demonstrantene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer