Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blir i Afghanistan

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) bekrefter at soldatene blir.

SOM FØR: SV har ikke fått Ap og utenriksminister Jonas Gahr Støre med på å trekke ut de norske soldatene fra Afghanistan. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SOM FØR: SV har ikke fått Ap og utenriksminister Jonas Gahr Støre med på å trekke ut de norske soldatene fra Afghanistan. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Regjeringen legger opp til å videreføre dagens utenrikspolitikk i den nye regjeringsplattformen. Dermed kan «fredspartiet» SV også i kommende periode glemme å få til en ensidig norsk tilbaketrekning av norske styrker fra Afghanistan.

Støre bekrefter overfor Dagbladet at det blir fortsatt norsk tilstedeværelse i Afghanistan.

- Det kan jeg bekrefte, sier han til Dagbladet på vei inn til gruppemøte i Arbeiderpartiets gruppemøte.

Ikke Sør-Afghanistan
Begrensningene fra den første Soria Moria-erklæringen om at norske militære styrker ikke skal brukes i Sør-Afghanistan, videreføres, sier regjeringskilder til Aftenposten.

Det går en dyp kløft mellom SV på den ene siden og Ap og Sp på den andre i Afghanistan-politikken. SV vedtok på landsmøtet i vår at norske soldater skulle trekkes ut av Afghanistan, men i dette spørsmålet ville ikke Ap og Sp rikke seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media