Blir i Norge og forhandler videre

GRAND HOTEL (Dagbladet): Palestinerne og Israelerne vil utsette hjemreisen til i morgen for å fortsette de fruktbare forhandlingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det får Dagbladet opplyst fra svært informert hold, og opplysningene blir bekreftet av israelske diplomater. Det er uklart om Yassir Arafat og Ehud Barak blir igjen i Norge, men forhandlerne blir fortsatt i Norge.

Dette tolkes som et svært positivt tegn. Arafat sa nettopp at samtalene er positive, og at partene håper å komme til enighet på det viktige stridsspørsmålet om utvidelse av den israelske bosettingen.

- Klokka 16.45 i ettermiddag skal Arafat og Barak møte president Bill Clinton, og de håper møtet skal klargjøre veien videre, sier Nabil Shaat i den palestinske delegasjonen.

- Samtalene mellom partene har vært svært positive. De er god stemning, fremgangen er der, men når det gjelder konkrete resultater må vi ennå vente litt og se, sier Shaat.

FORTSETTER: Yassir Arafat og Ehud Barak er så fornøyd med framgangen i forhandlingene at de lar sine delegasjoner bli en dag til i Oslo.