Blir ikke avhørt i Danmark

De to guttene som er siktet for drapet på Bernt Alfred Lillebo (52) blir ikke avhørt i Danmark i kveld. I morgen blir guttene tatt med til Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sønnen (17) til den drepte 52-åringen og hans 18 år gamle kamerat meldte seg selv for politiet i den danske byen Kolding lørdag. Da hadde guttene vært på flukt i hele Norden i mer enn en uke. I dag kom norske polititjenestemenn til Danmark.

- Fordi den ene siktede bare er 17 år vil vi vente med å avhøre ham til han har fått utnevnt en norsk forsvarer. De har også selv ytret ønske om å vente med å forklare seg inntil de er på norsk jord, sier Kripos-førstebetjent John Ståle Stamnes til NTB.

Han skal sammen med Kripos-betjent Kåre Svang og Jørn Kolstad fra Alta lensmannskontor ta med guttene hjem til Norge i morgen. Først onsdag eller torsdag framstilles guttene for varetektsfengsling. Da vil guttene også forklare norsk politi og rettsvesen hva som skjedde på Reinøya i Porsangerfjorden da Bernt Alfred Lillebo mistet livet.

- Vi antar at saken er oppklart, men jeg må understreke at de to ennå ikke er avhørt, sier politiinspektør Inger-Marie Landfald.