Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Blir ikke billigere å ringe

Forbrukerne vil ikke merke en fusjon mellom Telia og Telenor på kort sikt. Konkurransen på mobilmarkeder allerede er så tøff at en ny telegigant ikke vil klare å presse prisene nedover, mener administrerende direktør i NetCom, Terje Christoffersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenors største konkurrent på det norske NetCom er ikke panikkslagen over nyheten om en nærtstående fusjon. - Vi føler ingen panikk over fusjonsnyheten, Christoffersen til Dagbladet :på nettet. Selv om Teelnors pressekonferanse er varslet, tar han ennå forbehold om at det faktisk blir en fusjon.

- Vi har hatt knalltøff konkurranse på mobilmarkedet i fem år allerede. Jeg tror ikke forbrukerne kommer til å merke noen radikal forskjell på kort sikt. Vi har allerede Europas laveste mobilpriser, sier Christoffersen.

- Myndighetene har ansvaret

Telia har allerede etablert seg, om enn i liten skala, på det norske markedet. Christoffersen frykter monopol-tilstander på telemarkedet dersom Telias konsesjoner ikke overføres til andre aktører på markedet etter fusjonen.

- Det er viktig at andre får tilgang til fastlinjenettet etter fusjonen. Hvis ikke vil vi ha på det norske markedet to tidligere statsmonopoler som kontrollerer fastlinjetelefonien. Det er viktig at konkurransemyndighetene sørger for reell konkurranse i telemarkedet, mener Christoffersen.

Avslappet

Nyheten om en ny telegigant virker ikke å å ha gått nevneverdig inn på Netcom-sjefen.

- Vi har ingen panikk for konkurransen. Det blir spennende å se hva det nye selskapet kan få til, men vi vet å slå fra oss, sier Christoffersen.

Ble du overrasket over fusjonsnyhetene?
- Jeg er ikke overrasket. Jeg har hatt inntrykk av at det har vært samtaler mellom Telia og Telenor i lengre tid, og dette har hele tiden ligget som en mulig løsning, sier Christoffersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling