Blir ikke enige i Honduras-konflikten

Den avsatte presidenten nekter å møte den midlertidige presidenten.

NEKTET INNGANG: Den avsatte presidenten i Honduras, Manuel Zelaya, er nektet inngang i sitt tidligere land. Om han returnerer blir han arrestert. Foto: Alejandro Bolivar/EPA/Scanpix
NEKTET INNGANG: Den avsatte presidenten i Honduras, Manuel Zelaya, er nektet inngang i sitt tidligere land. Om han returnerer blir han arrestert. Foto: Alejandro Bolivar/EPA/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To dager med forhandlinger i Costa Rica har ennå ikke resultert i enighet mellom den avsatte president Manuel Zelaya, og den midlertidige presidenten, Roberto Micheletti.

Meglerne fra Costa Rica kunne i dag informere om at de to hadde blitt enige om å fortsette forhandlingene om kort tid, men ifølge BBC skal det ha vært lite framgang i forhandlingene hittil.

Nekter møte hverandre
Partene nektet å møte hverandre, og derfor ble det holdt separate møter med Costa Ricas president Oscar Arias. De to er tidligere allierte, men skal nå være veldig uenige og betegnes som bitre fiender.

BBCs korrespondenter sier de to fremdeles står langt fra hverandre.

Zelaya ble utsatt for et militærkupp i slutten av juni, og beskriver kuppmakeren som en skurk. Kuppmakeren selv, Roberto Micheletti, sier Zelaya vil bli arrestert dersom han prøver å returnere til Honduras.

Har forlatt forhandlingene
Begge forlot forhandlingene på torsdag, mens deres delegasjoner fortsatte til i dag.

Zelaya dro til den Dominikanske Republikk, mest sannsynlig for å prøve å skaffe seg mer støtte. Micheletti returnerte til Honduras.

På fredag reagerte Venezuelas president Hugo Chavez med forakt mot forhandlingene. Han mente forhandlingene var døde og at det var fryktelig å se at president Arias behandlet Michelli med ettergivelighet, Chavez er en av Zaleyas hovedallierte.

NEKTER INNPASS: Midlertidig president Roberto Micheletti nekter tidligere alliert Manuel Zelaya innpass i Honduras. Foto: Henry Romero/Reuters/Scanpix
NEKTER INNPASS: Midlertidig president Roberto Micheletti nekter tidligere alliert Manuel Zelaya innpass i Honduras. Foto: Henry Romero/Reuters/Scanpix Vis mer