Blir ikke enige om kandidat

Det libanesiske presidentvalget er utsatt igjen. I morgen går Lahoud av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidentvalget i Libanon er utsatt for femte gang etter at libanesiske parlamentarikere ikke har greid å bli enige om hvem som skal etterfølge president Emile Lahoud.

- Valget fredag er blitt utsatt, sier parlamentarikeren Solange Gemayel til nyhetsbyrået AFP.

Også flere tjenestemenn sa i ettermiddag at de hadde mistet troen på at en ny president vil være klar før president Lahoud går av ved midnatt i morgen.

Lederen for den libanesiske opposisjonen Michel Aoun kom i kveld med et forslag om at opposisjonen får velge en interimspresident for to år mens regjeringspartiene utpeker en statsminister for å få slutt på den langvarige presidentstriden.

(NTB)

KLARER IKKE VELGE: Dette er valgets hovedkandidater: øverst f.v Nassib Lahoud, parlamentsmedlemmene Michel Aoun og Butros Harb og justisminister Charles Rizk. Nederst f.v parlamentsmedlem Robert Ghanem, tidligere ministre Damianos Kattar og Michel Edde og banksjef Joseph Tarabay. Foto: AFP/SCANPIX
KLARER IKKE VELGE: Dette er valgets hovedkandidater: øverst f.v Nassib Lahoud, parlamentsmedlemmene Michel Aoun og Butros Harb og justisminister Charles Rizk. Nederst f.v parlamentsmedlem Robert Ghanem, tidligere ministre Damianos Kattar og Michel Edde og banksjef Joseph Tarabay. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
GÅR AV: President Emile Lahoud går av ved midnatt i morgen.