Blir ikke kvitt Flatland

TV2 aner ikke hvordan de skal kvitte seg med kontrakten med tv-stjernen Hallvard Flatland. Tre måneder etter at kanalen trodde de skulle sparke Flatland, er programlederen fortsatt TV2s mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV2s toppledelse, med Kåre Valebrokk og juristene Jan Holland og Theo Jordal i spissen, vet foreløpig ikke hvordan de skal vri seg unna avtalen som gir Hallvard Flatland millionlønn i flere år framover.

Samarbeidskontrakten er skrevet med Flatlands selskap Euro-TV, og kan gi Flatland over ti- tolv millioner kroner dersom TV2 må løse ham ut.

Må betale Flatland

Overfor Dagbladet innrømmer nå TV2-sjefer at de innser at de ikke har altfor god grunn til å være optimister på egne vegne. Samtidig er de svært lite lystne på å betale dyrt for å få kontrakten kansellert. TV2 har, dersom de får bestemme alene, i realiteten tre alternative utganger:

  • Si opp kontrakten og bli nødt til å møte Flatland i arbeidsretten.
  • Betale et betydelig beløp i kompensasjon for å få avsluttet samarbeidet.
  • La Flatland jobbe som konsulent i TV2, men uten program.

Forståelig nok tyder ingenting på at Flatland har tenkt å gi seg uten en skikkelig økonomisk sluttpakke fra Norges mest lønnsomme mediebedrift.

- Saken er ikke avsluttet fra vår side. Jeg vil ikke kommentere den utover dette, sier TV2s konserndirektør Rune Indrøy.

- Dere har allerede brukt månedsvis på å løse saken. Når vil den være avsluttet?

- Det har vært kontakt mellom TV2 og Flatland. Men jeg vil ikke si noe om innholdet i denne kontakten, sier Indrøy.

Flatland kan samtidig ta hele saken med ro. TV2 forplikter seg nemlig til å betale ham lønn hver eneste lønningsdag så lenge kontrakten er gyldig.

- Og det er den fortsatt, bekrefter Rune Indrøy.

Blir programleder?

- Nå er stormen rundt Flatland stilnet. Kan dere likevel være åpne for å bruke Flatland som programleder, for å få valuta for pengene?

- Ingen kommentar, sier Rune Indrøy bestemt.

Etter det Dagbladet erfarer har ikke TV2-ledelsen tro på en løsning før tidligst i neste måned.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med Hallvard Flatland i går.

MAKTEN OG PENGA: Hallvard Flatlands aksjehandel mens han var programleder i TV 2 er trolig ikke nok til å sparke ham fra kanalen.Foto: TOR ERIK MATHISEN