Blir ikke kvitt rådyre taggere

Hærverk koster Oslo Sporveier 40 millioner i året. Rundt 40 ungdommer står for nesten all tagginga. Politiet vet hvem taggerne er og hvor de har tagget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Likevel får de fortsette sin dyre hobby daglig. Enkelte har blitt pågrepet mange ganger av vektere - noen flere dager på rad.

Oslo Sporveier bruker 40 millioner på å fikse opp etter tagging og hærverk. I tillegg blir bygninger over hele byen nedsprayet av den samme harde tagge-kjernen.

- Hvis de mest aktive hadde blitt fengslet, ville det vært merkbart rundt om i byen, sier politistasjonssjef Terje Kristiansen på Stovner.

Kjenner samtlige logoer

Han koordinerer kampen mot taggerne i Oslo, og er med i en nordisk samarbeidsgruppe mot tagging. Politiet har et stort register over taggere og logoene deres. De kjenner oslomiljøet svært godt.

- Vi har begrensede ressurser, og mange tagge-saker medfører mye arbeid, sier Kristiansen.

I august må en Furuset-gutt på 18 år stille i Oslo byrett og svare for 126 taggerforhold. Flere større saker er på vei, og politiet håper byretten vil reagere strengt og få taggerne vekk fra gata og sprayboksene.

Falken har en egen vekterenhet som bekjemper sporveis-tagginga. 1500 ganger har de pågrepet taggere de siste fem årene. Driftssjef Tord Langmoen går rundt i Gamlebyen med Dagbladet.no og peker på «tags» som pryder murveggene. Han kjenner igjen samtlige og vet nøyaktig hvem som står bak. I fem år har han tatt ungdom med spraybokser på fersken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer