Blir ikke prins eller prinsesse

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behns sønn eller datter får ikke tittelen prins eller prinsesse. Det har kongefamilien bestemt. Barnets etternavn blir trolig Behn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De konstitusjonelle ekspertene derimot mener at det er naturlig med tittel.

Slottet vil ikke offisielt si noe som helst om en eventuell tittel til prinsesse Märtha Louise og forfatter Ari Behns sønn eller datter. Barnet får foreløpig en tredjeplass i arverekken til en plass på tronen.

Dagbladet kjenner imidlertid til at dette nylig er diskutert på Slottet og i kongefamilien. Det er kongen som til sjuende og sist bestemmer om barnet skal få en tittel. Ifølge Dagbladets opplysninger har kongefamilien bestemt at barnet ikke blir prins eller prinsesse.

Kongen bestemmer

Ut fra Grunnlovens ' 6 følger det naturlig at barnet enten får tittelen: prins eller prinsesse. Men det er kongen som bestemmer. Det følger av Grunnlovens ' 34: «Kongen giver Bestemmelser om Titler for dem som til Kronen ere arveberretigede».

Etter det Dagbladet erfarer, har kongen bestemt at barnet ikke skal ha noen tittel. Spørsmålet har også vært diskutert mellom kongen, dronningen, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn. De er alle enige om at barnet ikke skal ha noen tittel. Kongen står fritt til å forandre avgjørelsen, hvis situasjonen skulle forandre seg. Det ville eventuelt være naturlig, hvis kronprinsparet ikke får barn eller hvis de skulle falle fra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer