Blir ikke styreleder

Allerede for to uker siden bestemte Kaci Kullmann Five seg for at hun ikke stiller som kandidat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er over to uker siden jeg sa dette til lederen av bedriftsforsamlingen i Statoil, og i dag har jeg bekreftet det overfor en samlet valgkomité, sier Kullman Five til NTB.

Five påtok seg midlertidig vervet som styreleder etter at Leif Terje Løddesøl trakk seg på grunn av Statoils omstridte Iran-avtale.

- Jeg fikk allerede på pressekonferansen den gang spørsmål om jeg var kandidat, og da svarte jeg at jeg hadde behov for å tenke på det i en noe mer uthvilt tilstand. Det gjorde jeg og tok et par dager etterpå kontakt med bedriftsforsamlingens leder, sier Kullman Five.

Fornøyd

Kullman Five sier hun er godt fornøyd med den kombinasjonen av styreverv hun har i dag, både i humanitære og kommersielle sammenhenger. Den balansen ønsker hun ikke å forrykke og sa derfor nei til å være styrelederkandidat i Statoil.

- Det å være vanlig styremedlem i Statoil er i seg selv et krevende og spennende verv som jeg er svært motivert for og gjerne vil fortsette i. Men å trappe opp med ytterligere ansvar og arbeidsinnsats som styreleder, det ønsker jeg ikke, sier Kullmann Five.

Ved siden av vervet i Statoil er Kullman Five blant annet styremedlem i Norsk Medisinaldepot og Asker og Bærums Budstikke. For øvrig er hun blant annet medlem av Nobelkomiteen.

Gir råd

Som konstituert styreleder i Statoil er Kullman Five pålagt å samtale med valgkomiteen om aktuelle kandidater, men hvem hennes favoritter er vil hun ikke uttale seg om.

- Mine meninger får jeg nok reservere valgkomiteen. Har jeg noen gode ideer, vil jeg nok komme med dem, sier Kullmann Five.

- Vil du si at tiden er moden for en kvinnelig styreleder i Statoil?

- Statoil har en kvinnelig styreleder akkurat nå, så det er tiden i høyeste grad moden for, smiler Kullman Five.

(NTB-Trygve Mellvang-Berg)

NEI: Kaci Kullmann Five har sagt nei til å stille som kandidat til vervet som styreleder i Statoil.