- Blir ingen streik i Oslo kommune

Enige halvannet døgn på overtid.

STREIK AVVERGET:  Det blir ingen streik i Oslo kommune. Foto: Scanpix
STREIK AVVERGET: Det blir ingen streik i Oslo kommune. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Etter mekling i nesten halvannet døgn på overtid, er det kommet til løsning i Oslo kommune. Dermed unngår man streik i hovedstaden.

Etter at det ikke ble noen løsning torsdag, fortsatte meklingen gjennom natten på et hotell i Oslo sentrum. Litt før klokken 10.30 fredag var resultatet klart og streiken avverget, ifølge NRK.

Oslo kommune er et eget forhandlingsområde som har meklet parallelt med resten av kommunesektoren og staten. I tråd med tidsfristene og i god tid før meklingen, var det varslet at 2.500 ansatte i kommunen ville bli tatt ut i en konflikt. Selv om det ble enighet i Oslo, ble det dagen før brudd for landets øvrige kommuner.

Fredag morgen la rundt 17.000 ansatte i barnehager, skoler, sykehjem og andre ved offentlige arbeidsplasser ned sine jobber. Samtidig fortsetter den pågående transportstreiken, uten noen synlige tegn til løsning. Der er det ikke ventet fremgang før Riksmeklingsmannen kaller inn partene til møte 15. juni. Et lyspunkt i streikevåren er det likevel. Etter at det ble enighet torsdag ettermiddag, er landets renholdsarbeidere tilbake på jobb fredag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer