Papegøyer måtte splittes:

- Blir kalt «feit fitte»

Papegøyene hadde en dårlig påvirkning på hverandre og banner nå til alle som går forbi.

<strong>BANNENDE PAPEGØYER:</strong> En av de fem papegøyene som trenger å vaske munnen etter banning. Foto: Steve Nichols / AP / NTB
BANNENDE PAPEGØYER: En av de fem papegøyene som trenger å vaske munnen etter banning. Foto: Steve Nichols / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Papegøyer er kjent for å kunne snakke, men noen ganger går det for langt, slik som i den britiske dyrehagen Lincolnshire Wildlife Park.

Dyrehagen har blitt nødt til å splitte fem papegøyer, fordi de oppfordrer hverandre til å si banneord, ifølge The Guardian.

Papegøyene Billy, Elsie, Eric, Jade og Tyson er av arten grå afrikansk jakopapegøye, som er kjent for å være den flinkeste til å snakke av alle fugler.

De fem kom til dyrehagen i august, og det tok ikke lang tid før banningen startet.

TALENTFULL: Papegøyen Nico er populær på internett om dagen, og det grunnet et spesielt talent. Reporter: Kristoffer Løkås Vis mer

Sjefen for dyrehagen, Steve Nichols, uttaler til avisa at banning ikke er uvanlig hos den skravlete arten, men han har aldri opplevd så mange samtidig:

- Vi så det veldig raskt. Vi er ganske vant til at papegøyer banner, men vi har aldri opplevd fem samtidig.

<strong>IKKE LA DEG LURE:</strong> En søt papegøye med en litt skitten munn. Foto: Steve Nichols / AP / NTB.
IKKE LA DEG LURE: En søt papegøye med en litt skitten munn. Foto: Steve Nichols / AP / NTB. Vis mer

Femmerbanden oppfordret hverandre til å si de stygge ordene, og derfor er de nå fordelt på ulike deler av dyrehagen.

Ingen har foreløpig klaget på banningen, men dyrehagen tok ingen sjanser og splittet de fem skravlerne, spesielt med tanke på alle barna som besøker dem.

- Personer har kommentert det til oss, men de synes det er veldig morsomt. Vi har ikke fått en eneste klage. Når en papegøye ber deg «fuck off», morer det folk. Det har brakt et smil til et veldig tungt år, forteller Nichols til The Guardian.

Til CNN sier han at han ble bekymret for at den skulle banne til barna.

- Jeg blir kalt ei «feit fitte» hver gang jeg går forbi, sier han til kanalen.

Han sier at de tidvis begynte å banne til hverandre.

- De begynte bokstavelig talt, i løpet av en veldig kort tidsperiode, å banne til hverandre. «Fuck off» er den vanligste. Det er en veldig lett frase for dem å lære, og de sier alt de kommer på, sier Nichols.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer