Mitch McConnell

Blir kalt forræder

Republikaner-toppen Mitch McConnell hudflettes av sine egne etter at han anerkjente Joe Biden som valgvinner.

TETT PÅ TRUMP: Mitch McConnell og Donald Trump avbildet i det ovale kontor i Det hvite hus. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
TETT PÅ TRUMP: Mitch McConnell og Donald Trump avbildet i det ovale kontor i Det hvite hus. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at valgmannskollegiet stemte fram Joe Biden som USAs 46. president mandag kveld, gratulerte den republikanske lederen i Senatet, Mitch McConnell, 78-åringen med valgseieren.

Han har tidligere vært tilbakeholden med å anerkjenne Biden som vinner av presidentvalget. Dette til tross for at flere nære allierte av Trump allerede har vendt ham ryggen.

Åpenlys krangel

At lederen i Senatet nå kommer med gratulasjonen, har ført til en åpenlys krangel i det republikanske partiet, med støttespillerne til Donald Trump på én side, og de mer moderate republikanerne på den andre siden.

- Vi ser nå en intern dragkamp om veien videre i partiet. Republikanerne er delt mellom den nasjonalistiske pro-Trump-fløyen og mer tradisjonelle Reagan-konservative. Spørsmålet er hvor sterk Trump-fløyen blir uten Trump i Det hvite hus, sier forsker Hilmar Mjelde ved Norwegian Research Centre (NORCE).

Slaktes

Donald Trump har siden valget i starten av november hevdet at han er den egentlige vinneren og at valget ble stjålet fra ham. Gjentatte ganger har han gått til søksmål for å omgjøre valgresultatet, uten å nå fram i retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer