Blir kannibaler i desperasjon

- Tyder på sultatferd. (Vi advarer mot sterke bilder.)

KANNIBAL: Den voksne isbjørnhannen spiser en isbjørnunge. Kannibalisme er ikke uvanlig blant isbjørner, men i det siste har det vært rapportert om flere tilfeller enn normalt.  Foto: Daniel J. Cox/NaturalExposures.com
KANNIBAL: Den voksne isbjørnhannen spiser en isbjørnunge. Kannibalisme er ikke uvanlig blant isbjørner, men i det siste har det vært rapportert om flere tilfeller enn normalt. Foto: Daniel J. Cox/NaturalExposures.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet):Disse unike bildene viser en voksen isbjørnhann som spiser restene av en isbjørnunge. Ungen ble drept av den voksne isbjørnen i Manitoba Conservation Churchill Wildlife Management Area i Canada.

Ifølge organisasjonen Polar Bears International er dette det fjerde rapporterte tilfellet av kannibalisme blant isbjørner i løpet av de siste ukene.

De mener klimaendringene har skylda.

Stor tetthetDet er ikke uvanlig at isbjørnhanner dreper unger, men ifølge organisasjonen meldes det normalt bare om ett til to sånne tilfeller årlig i Manitoba.

Denne typen oppførsel er heller ikke uvanlig blant andre pattedyr. Også brunbjørn er kjent for å drepe unger.

Isbjørnforsker Jon Aars ved Polarinstituttet på Svalbard, mener hendelsene kan tyde på at mange isbjørner befinner seg i samme område.

- Disse hendelsene tyder på sultatferd, sier Aars.

Han forteller at når voksne hannbjørner dreper unger, er det enten for å komme innpå binna for å pare seg, eller fordi de er sultne.- Siden dette har skjedd i høst har de drept for å spise. Isbjørner parer seg på våren, sier Aars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer