Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Blir kanskje aldri tatt

USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld frykter at Osama bin Laden aldri blir tatt. Tony Blair tror heller at den ettersøkte terroristen blir drept i bombeaksjonen framfor å bli stilt for retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taliban-regimet vil aldri utlevere bin Laden og hans tilhengere. Men nå frykter både USA og Storbritannia at de ikke vil få tak i bin Laden i live. Det kan bli svært vanskelig å få tak i den ettersøkte terroristen, tror USA.

- Det er en stor verden, han har masse penger, han har mange som støtter ham. Jeg vet ikke om vi lykkes, sa forsvarsminister Donald Rumsfeld til USA Today.

Men han varsler en lang kamp mot terrorisme, på samme måte som den kalde krigen.

Kan bli drept

Statsminister Tony Blair er enig med Rumsfeld i at det kan bli vanskelig å få stilt Osama bin Laden for retten.

Han sier at det er mer sannsynlig at bin Laden blir drept i en av de pågående aksjonene mot Afghanistan framfor at det lykkes i å fange ham. Blair understreker at dette ikke er en oppfordring til å ta livet av bin Laden.

  • President Bush har tidligere gitt tillatelse til amerikanske styrker å ta livet av bin Laden dersom de kommer på skuddhold.
VANSKELIG: Uansett hvor mye ressursen amerikanerne pøser inn, er de slett ikke sikre på at de klarer å fange - eller drepe - Osama bin Laden.
Hele Norges coronakart