Blir kansler hvis han ikke snubler

MAGDEBURG (Dagbladet): - Jeg har ikke vunnet på forhånd. Men aldri har utgangspunktet for oss sosialdemokrater vært så godt som nå, sier Gerhard Schröder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tysklands mulige neste forbundskansler, Gerhard Schröder (54), var lutter vennlighet da Dagbladet fulgte ham på valgkampturné til byene Magdeburg og Brandenburg i det tidligere DDR.

Mellom talene i øsende regnvær tok han seg tid til en solid lunsj sammen med medarbeidere og journalister. Ved bordet kastet han jakka og tente seg en feit havaneser. Schröder elsker store sigarer.

Han opptrer som om han allerede er kansler, ikke Kohls utfordrer. Utad lar han seg ikke merke med at partiet hans havnet under 29 prosent i delstatsvalget i Bayern.

Bayern-tabben

- Resultatet var skuffende, men kan tjene til noe godt. Det får oss til å samle kreftene i sluttspurten, sier Schröder. Hans medarbeidere er innrømmer at det var galt av Schröder å satse personlig så sterkt, og gjøre Bayern-valget til en test på forbundsdagsvalget. Nå blir den konservative seieren i den overveiende Kohl-vennlige tyske pressen tolket som et nederlag for utfordreren og en vitamininnsprøytning for den sittende kansleren.

- Schröder skulle holdt seg unna, som Kohl gjorde. Forholdene i Bayern er spesielle. SPD har uansett ikke muligheter til å komme over 30 prosent i delstaten, sier de.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer