Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blir kastet ut fra hemmelig hotell

Muhammed-tegneren husløs fra torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 73 år gamle avistegneren Kurt Westergaard har fra torsdag ikke noe sikkert sted å bo. Ingen hoteller vil ha ham som gjest på grunn av drapstruslene mot ham.

Kurt Westergaard er mannen bak Jyllands-Posten-tegningen som viser Muhammed med en bombe i turbanen. Tegningen har ført til mange trusler mot ham, og avistegneren har levd på hemmelig sted i flere måneder, skriver Berlingske Tidende.

Nå har hotellet politiet har innkvartert ham på, bedt ham dra fordi han utgjør en sikkerhetstrussel.

- Det ante meg at det kom til å skje. Politiets etterretningstjeneste har dessverre ikke vært i stand til å finne andre hoteller som kan ta meg inn. Så jeg har ikke noe sted å være fra og med torsdag, sier Westergaard, som imidlertid håper at politiet kan finne på en annen løsning for ham.

12. februar pågrep dansk politi tre personer som de mistenker for å ha planlagt å drepe Westergaard. (NTB).

 INGEN HOTELLER VIL HA HAM:  Hotellet som har hatt den danske avistegneren Kurt Westergaard som hemmelig gjest de siste månedene, frykter nå at adressen ikke er så hemmelig lenger. Torsdag blir han kastet ut - og ingen andre hoteller tør foreløpig ta ham inn. Foto: Scanpix.
INGEN HOTELLER VIL HA HAM: Hotellet som har hatt den danske avistegneren Kurt Westergaard som hemmelig gjest de siste månedene, frykter nå at adressen ikke er så hemmelig lenger. Torsdag blir han kastet ut - og ingen andre hoteller tør foreløpig ta ham inn. Foto: Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media