Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Blir kvalm når Sverigedemokraterna siterer Olof Palme

Sverigedemokraterna ba onsdag om mistillitsforslag mot den rødgrønne regjeringen, men ble møtt med knallhard kritikk fra statsminister Stefan Löfven (S).

ANGRIPER SVERIGEDEMOKRATERNA: - SD spiller ballen rett i hendene på terroristene. Det er ikke religion, kultur eller etnisitet det handler om, striden står mellom det å tro på demokrati eller ikke. Å gjøre det til religion, er å spille ballen rett i hendene på terroristene, sier den svenske statsministeren Stefan Löfven. Foto: Bebeto Matthews / AP
ANGRIPER SVERIGEDEMOKRATERNA: - SD spiller ballen rett i hendene på terroristene. Det er ikke religion, kultur eller etnisitet det handler om, striden står mellom det å tro på demokrati eller ikke. Å gjøre det til religion, er å spille ballen rett i hendene på terroristene, sier den svenske statsministeren Stefan Löfven. Foto: Bebeto Matthews / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget ble fremmet av Mattias Karlsson fra Sverigedemokraterna (SD) under partilederdebatten i Riksdagen.

Han begrunnet forslaget med at Löfven ikke har lyktes med å samle et flertall for sin politikk.

- Han har brutt en rekke viktige løfter og fremfor alt fratatt det svenske folket muligheten til å si sitt, sa Karlsson, som er SDs fungerende leder.

Löfven slo tilbake med kraftig kritikk av det innvandringskritiske partiet, men uten å nevne mistillitsforslaget med et eneste ord.

- SD spiller ballen rett i hendene på terroristene. Det er ikke religion, kultur eller etnisitet det handler om, striden står mellom det å tro på demokrati eller ikke. Å gjøre det til religion, er å spille ballen rett i hendene på terroristene, sa Löfven.

Han fastslo samtidig at han blir kvalm når SD siterer Olof Palme, Sveriges tidligere statsminister.

De andre opposisjonspartiene har på forhånd sagt at de ikke kommer til å støtte et mistillitsforslag, dermed får det ingen reell betydning.

(NTB)