Blir lesset ned med lidelseshistorier

- Nå må folk stå fram selv - for de gamle, dødes skyld, oppfordrer Anne B. Ragde. Stoppes på gata om mors død på sykehjem.

TAR OPPGJØRET:  Allerede tre timer etter at moren døde, varslet Anne B. Ragde bydelsansvarlige på Stovner i Oslo at hun kom til å ta opp sviktende omsorg. Her er forfatteren ved kisten til Birte Solvej Ragde før begravelsesseremonien i Fossum kirke 3. april. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET.
TAR OPPGJØRET: Allerede tre timer etter at moren døde, varslet Anne B. Ragde bydelsansvarlige på Stovner i Oslo at hun kom til å ta opp sviktende omsorg. Her er forfatteren ved kisten til Birte Solvej Ragde før begravelsesseremonien i Fossum kirke 3. april. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Forfatter Anne B. Ragde  har utløst et skred av lidelseshistorier fra pårørende til gamle mennesker etter at hun fortalte i Dagbladet om forholdene rundt sin mors død og politianmeldelsen av de sykehjemansvarlige i Stovner bydel i Oslo.

Hun mener morens liv ble forkortet av vanskjøtsel på sykehjem etter kreftoperasjon.

- Selv om jeg er vanskelig tilgjengelig med hemmelig telefonnummer og mailadresse, har over 20 personer funnet fram til meg i løpet av to døgn med konkrete og detaljerte historier som minner om de uverdige forholdene mor døde under i mars på Furuset sykehjem.

- I tillegg kommer de som gjenkjenner meg. For et par dager siden var det en sykepleier som kom bort til meg på gata i Lillestrøm og fortalte om ille arbeidsforhold i eldreomsorgen. Og på en holme utenfor Tvedestrand lørdag fortalte en kvinne om hvordan hennes mor også døde på Furuset sykehjem for ti år under forhold som hun fortsatt opplever som nedverdigende, sier Anne B. Ragde til Dagbladet.

Hun er på litteraturfestival i Tvedestrand i et forsøk på å gjenoppta normale arbeidsaktiviteter etter forholdene hun har virvlet opp i siden mor Birte Solvej Ragde (80) døde 27. mars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer