Blir lille Ru årets attraksjon?

Flaskes opp på kattemelk i Kristiand Dyrepark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den stakkars lille kengurungen veide bare 560 gram da den mistet moren sin den 29.april. Takket være kattemelk på flaske og en god og varm tøypose inne på dyrepasserens kontor har den overlevd så langt.

Om det fortsatt går bra og den vokser til, vil det lille «kengubarnet» - som heter Ru i Ole Brumms verden - kunne bli en maskot i Dyreparken i Kristiansand.

Da dette bildet/filmen ble tatt tidligere i mai, veide han 690 gram. Vekta har nå gått ytterligere litt opp. Moren døde av en infeksjon.

Skaper glede

- Vi hadde selvsagt ikke noe valg da den lille krabaten mistet moren sin. Vi måtte gjøre det vi kunne for at den skulle leve opp, sier leder for dyreavdelingen Rolf Arne Ølberg.

Selv om det har blitt en ekstra arbeidsoppgave på kontoret, skaper den lille krabaten mye glede.

Koser seg i posen

Kengurubarn er helt hjelpeløse uten moren sin. De dier moren helt fram til de er ett år, i pungen.

Blir lille Ru årets attraksjon?

Som erstatning for denne pungen har de i Dyreparken laget en innretning med en tøypose oppe i en oppvarmet eske.

Dit piler ungen så snart den har fått melk - og mating skjer fem-seks ganger i døgnet.

Flaskemelk lenge

Nå skal kattemelken erstattes med importert kengurumelk fra Australia. De regner med at den lille sjarmøren må få flaskemat i minst fire måneder til. Så kan han spe på med litt gress.

I Austalia er det ikke så uvanlig å redde kengurubarn på denne måten. Selv om ungen i Kristiansand fortsatt er sårbar, virker den kvikk og aktiv, så utsiktene til at den skal leve opp er gode.