Testkrise i Trondheim:

- Blir nedringt av frustrerte personer

I Trondheim er det nå så store mangler på hurtigtester at de blir nedringt av frustrerte personer. - Vi er ganske så fortvilt over situasjonen, sier kommunedirektøren, som ønsker seg ytterligere forenklinger.

TESTKRISE: I Trondheim kommune er det store mangler på hurtigtester, og kommunene ber myndighetene forenkle testregimet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TESTKRISE: I Trondheim kommune er det store mangler på hurtigtester, og kommunene ber myndighetene forenkle testregimet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringens nye testregime for å slippe karantene krever enorme mengder med hurtigtester. Blant annet i Trondheim er det nå nesten tomt, og kommunedirektør og leder av kriseledelsen, Morten Wolden, ønsker seg ytterligere forenklinger av regimet.

- Nå er det jo testkrise og testmangel både i hele Trøndelag og hele Nordland - og sikkert mange andre steder i landet, som gjør at vi må rasjonere tester til noen grupper og først og fremst de som har symptomer, sier han til Dagbladet.

- Fortvilt situasjon

De nye reglene som kom mandag, innebærer at nærkontakter til personer som er coronasmittet, slipper karantene så lenge de selvtester seg daglig. Testene skal deles ut gratis av kommunen - men mange kommuner har ikke på langt nær nok til alle.

- Uansett hva Helse- og omsorgsdepartementet og Helsedirektoratet sier, så er det et faktum at vi blir nedringt av frustrerte mennesker som vi ikke har tester til nå, sier Wolden.

- Vi får jo heller ikke kompensert for de 40 000 studentene som nå har kommet tilbake til byen, så vi er ganske så fortvilt over situasjonen, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer