Helsedirektoratet:

Blir nedringt

Helsedirektoratet opplyser at de blir nedringt og ber folk om å ikke ringe infotelefonen deres.

CORONAPASS: Helsedirektoratet blir nedring med spørsmål om coronapass, innreiseregler og karantenehotell. Foto: Heiko Junge / NTB
CORONAPASS: Helsedirektoratet blir nedring med spørsmål om coronapass, innreiseregler og karantenehotell. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag formiddag opplyser kommunikasjonsdirektør Trine Melgård i Helsedirektoratet til Dagbladet at de blir nedringt.

- Informasjonstelefonen blir nedringt med spørsmål knyttet til koronasertifikatet, innreiseregler og karantenehotell. Ventetida er dessverre lang og vi klarer ikke å svare alle til tross for at vi har bemannet opp, sier Melgård til Dagbladet og kommer med en oppfordring til befolkningen:

- Vær tålmodige og ikke ring informasjonstelefonen nå. Dere finner oppdatert informasjon på helsenorge.no og fhi.no. Bruk chatboten som ligger på helsenorge.no. Her finner dere svar på mye.

Rekordtall

Helsedirektoratet opplyser at torsdag ringte 4154 personer deres infotelefon. Dette er det høyeste tallet siden 17. mars i fjor.

I tidsperioden 08.00 til 10.00 fredag har over 1200 personer ringt dem. Antallet samtaler i chatboten var 4926 torsdag, noe som er rekordhøyt.

Totalt har 750 000 nordmenn vært inne på koronasertifikatet sitt de siste dagene, opplyser Helsedirektoratet.

- Det viktigste folk kan gjøre nå, er å gå inn og sjekke at informasjonen som ligger på «Min Side» på helsenorge.no er korrekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.