Helsedirektoratet:

Blir nedringt

Helsedirektoratet opplyser at de blir nedringt og ber folk om å ikke ringe infotelefonen deres.

CORONAPASS: Helsedirektoratet blir nedring med spørsmål om coronapass, innreiseregler og karantenehotell. Foto: Heiko Junge / NTB
CORONAPASS: Helsedirektoratet blir nedring med spørsmål om coronapass, innreiseregler og karantenehotell. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag formiddag opplyser kommunikasjonsdirektør Trine Melgård i Helsedirektoratet til Dagbladet at de blir nedringt.

- Informasjonstelefonen blir nedringt med spørsmål knyttet til koronasertifikatet, innreiseregler og karantenehotell. Ventetida er dessverre lang og vi klarer ikke å svare alle til tross for at vi har bemannet opp, sier Melgård til Dagbladet og kommer med en oppfordring til befolkningen:

- Vær tålmodige og ikke ring informasjonstelefonen nå. Dere finner oppdatert informasjon på helsenorge.no og fhi.no. Bruk chatboten som ligger på helsenorge.no. Her finner dere svar på mye.

IKKE OVER: Coronapandemien er ikke over ennå, sier direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg. Reporter: Frode Andresen. Video: Edward Stenlund Vis mer

Rekordtall

Helsedirektoratet opplyser at torsdag ringte 4154 personer deres infotelefon. Dette er det høyeste tallet siden 17. mars i fjor.

I tidsperioden 08.00 til 10.00 fredag har over 1200 personer ringt dem. Antallet samtaler i chatboten var 4926 torsdag, noe som er rekordhøyt.

Totalt har 750 000 nordmenn vært inne på koronasertifikatet sitt de siste dagene, opplyser Helsedirektoratet.

- Det viktigste folk kan gjøre nå, er å gå inn og sjekke at informasjonen som ligger på «Min Side» på helsenorge.no er korrekt.

ADVARER: Helseminister Bent Høie advarer mot å dele dette på sosiale medier. Video: Regjeringen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer